Visliefhebbers opgelet! Op deze pagina heb ik mijn favoriete visrecepten verzameld. Of je nu gaat voor een snelle doordeweekse pasta met ansjovis of juist wilt uitpakken met een hele vis: laat de recepten en jouw inspiratie maar aan mij over.

Hele vis of filet

Er bestaan talloze soorten vis, die je grofweg kunt onderscheiden in zoet- en zoutwatervissen. Er zijn ook vissen die rondtrekken en daardoor in beide soorten water terechtkomen, zoals zalm en paling.
Waar het in andere landen heel normaal is om vissen in hun geheel te kopen en te bereiden, is dat in Nederland niet zo gebruikelijk. Eigenlijk zonde, want het bereiden van een vis in z’n geheel geeft veel extra smaak, zoals bij deze dorade. Je kunt de graten en koppen goed gebruiken om bijvoorbeeld een bouillon van te trekken. Let er bij het kopen van verse vis op dat de vis naar de zee ruikt (niet vissig!), dat de ogen helder zijn, de huid vochtig en glanzend is en de kieuwen bruin. Heb je wat minder tijd of ga je voor gemak? Dan zijn visfilets een goede optie, die je gekoeld, bevroren of gerookt kunt kopen. Ook ideaal als je weinig tijd hebt: vis uit blik!

Hieronder vind je mijn recepten met lekkers uit de zee.