Crudo van zeebaars
15 minuten
Hou je ook zo van een schilderijtje op je bord? Dan is deze crudo jouw Rembrandt. Zorg wel voor knetterverse zeebaars van de visboer, is die meteen blij je weer eens te zien. De tuinkers en eetbare bloemen maken je meesterwerk af.
Crudo van zeebaars
Benodigdheden
- fileermes (optioneel)
- mandoline (optioneel)
Ingrediënten
- 400 g dagverse zeebaarsfilet zonder huid
- 3 radijsjes blad verwijderd kleine handvol tuinkers
- 2 takjes Thais basilicum of gewoon basilicum
- eetbare bloemen optioneel
Voor de dressing
- 40 g kalamataolijven met pit
- 50 ml extra vierge olijfolie
- rasp en sap van 1 biologische limoen
- 1 el honing
- 1 el rodewijnazijn
- snuf zoutvlokken
Instructies
- Begin met het maken van de dressing. Ontpit de olijven, hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe, meng en breng op smaak met wat peper. Laat staan terwijl je verdergaat met de rest van de crudo.
- Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis in een enkele laag over een grote schaal en besprenkel hem met twee derde van de dressing.
- Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen.
- Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de
- Besprenkel de crudo met de rest van de dressing en serveer meteen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!