Geen dierlijke producten

First things first: met een vegan (of ‘veganistisch’) dieet eet je geen producten die afkomstig zijn van dieren. Geen vlees of vis dus, maar ook geen eieren, honing en zuivel. Dat klinkt misschien alsof er maar weinig overblijft, maar niets is minder waar. Het geheim? Niet denken in producten ‘weglaten’, maar op een andere manier gaan koken met groente, peulvruchten, granen en sojaproducten zoals tofu en tempeh in de hoofdrol. Zeker als je nog niet zo vaak vegan hebt gekookt kan het even wennen zijn om niet steeds te grijpen naar bijvoorbeeld kaas en room, maar dat is een kwestie van tijd. Bovendien heb je steeds meer vegan alternatieven voor dierlijke producten.

Van een voedzame vegan dahl van linzen en pompoen tot een romige aardpeersoep en orecchiette met palmkool: met deze vegan favorieten maak je iedereen aan tafel gelukkig. Meer zin iets zoets? Vegan bakken kan ook! Maak bijvoorbeeld een vegan chocoladecake met chocolade-ganache. Succes verzekerd.

Zin om te gaan koken? Bekijk dan snel mijn verzameling vegan recepten.