Oui oui, le quiche. Een quiche is een Franse hartige taart, die bestaat uit een deeg bodem en een vulling van eieren, kaas en van alles en nog wat. Het fijne aan een quiche is dat je hem elke keer kunt vullen met een andere vulling. Kies de ene keer voor een klassiek quiche met spek en spinazie en de andere keer voor een volkoren quiche met bietjes. Dit zijn al mijn quiche recepten.
Quiche
Als ik denk aan het maken van een quiche, dan popt er gelijk een waslijst aan gerechten bij mij op. Je kunt namelijk zoveel kanten op met dit Franse hartige taartje. In basis bestaat een quiche uit een deegbodem en een vulling van eieren. Voeg daar verschillende groenten, vlees, vis of kruiden aan toe. Én je hebt een verrassend nieuw gerecht. Op Miljuschka.nl deel ik mijn favorieten met jou.
Quiche recepten
Wist je dat het maken van een quiche makkelijker is dan je denkt? Stressen is niet meer nodig als je mijn recepten volgt. Ik leg je stap voor stap uit hoe je een quiche maakt, ik vertel je precies hoe lang de quiche in de oven moet en ik geef je tips over lekkere bijgerechten.
Een klassieke quiche, zoals de quiche Lorraine vind ik ontzettend lekker. Deze hartige taart vul ik met eieren, room, spek en kaas. Het zoute in combinatie met de room is een combinatie waar je ‘u’ tegen zegt. De krokante korst met zacht vulling doet het hem iedere keer weer. Máár ik heb nog veel meer favorieten.
Neem bijvoorbeeld mijn glutenvrije quiche met gerookte zalm, bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing, luxe quiche met truffel, quiche met spinazie en spek, mini quiches met prei, champignon en blauwe kaas, quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas, quiche met ham en erwtjes, bladerdeegquiche met courgette en quiche met gekarameliseerde ui.