Risotto het Italiaanse broertje van de pasta. Er wordt vaak gedacht dat risotto maken erg moeilijk is, maar geloof me met deze risotto recepten, kun jij ook een overheerlijk bordje Italiaanse risotto op tafel zetten.

Risotto

Een van mijn all time favorites is toch wel een rijkgevulde risotto. Je kunt er zoveel kanten mee op, iedere keer opnieuw weet ik mezelf te verrassen met een spectaculaire smaakcombinatie. Niet moeilijk ook, want omdat risotto zo’n neutrale smaak heeft, kun je het combineren met allerlei soorten groenten, kaas en kruiden. Het is dan ook het perfecte left-over gerecht, al die restjes uit jouw koelkast en vriezer stop je er gewoon in!

Wat is risotto?

Risotto is een Italiaans gerecht, dat gemaakt wordt met een rondkorrelige rijstsoort wordt gemaakt. Deze rijstsoort kan aardig wat vocht opnemen, waardoor het een perfecte kleverige bite heeft. De risotto bereid je door de risottorijst kort te fruiten met een uitje, hierna af te blussen met wijn en vervolgens te koken in een smaakvolle bouillon. Daar voeg je vervolgens de door jou uitgekozen kruiden, groenten, vlees of vis aan toe.