Ovenkabeljauw uit Noord-Italië

30 minuten

Ovenkabeljauw uit Noord-Italië: een heerlijk smaakvol Italiaans gerecht. Als je deze stijl van vis bakken eenmaal geprobeerd hebt, dan zeg je dat gehannes van gebakken vis in een pan meteen vaarwel. De saus is licht, zoet en een beetje zuur. Ook heel lekker om er wat pasta doorheen te husselen!

Ovenkabeljauw uit Noord Italië

Ovenkabeljauw uit Noord-Italië

4.05 van 41 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • kleine ovenschaal
  • rasp

Ingrediënten
 

  • 4 kabeljauwfilets à 125 g
  • 1 biologische citroen
  • 2 romatomaten in blokjes
  • 50 g olijven gehakt
  • 1 el kappertjes schoongespoeld
  • 10 g oregano alleen de blaadjes
  • 175 g tomato frito tomatensaus met ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • olijfolie van goede kwaliteit om erbij te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kruid beide kanten van de kabeljauw met zout en peper. Leg ze naast elkaar in een kleine ovenschaal die je eerst hebt besprenkeld met wat olijfolie.
  • Rasp 1 el citroenrasp van de citroen. Halveer de vrucht en pers er 2 el citroensap uit.
  • Meng in een kom de romatomatenblokjes met de olijven, kappertjes, oregano, citroenrasp en het sap. Voeg gul zwarte peper en wat zout toe, niet te veel want de olijven en kappertjes zijn ook al zoutig. Schep dit mengsel over de vis en zorg dat de filets helemaal bedekt zijn.
  • Verdun de tomato frito met de wijn en schenk de saus om de vis heen. Bak de vis 15-20 minuten in de oven tot de filets zacht zijn. Bedruppel met wat olijfolie en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Ovenkabeljauw uit Noord Italië

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.