Met een goed voorgerecht zet je de toon voor het hele etentje. Of je nu gaat voor een klassieke steak tartaar, klassieke bruschetta of een mooie terrine: deze recepten geven je diner een vliegende start.

Opbouwen in smaak

Bij het kiezen van een voorgerecht is het handig om te kijken naar wat je erna wilt serveren. Probeer in smaak op te bouwen: serveer bijvoorbeeld geen heel pittige soep met veel krachtige smaakmakers als je voor het hoofdgerecht een delicate witvis hebt. Houd ook rekening met de hoeveelheid. Is je voorgerecht bijvoorbeeld een pasta (heel Italiaans, in kleine hoeveelheid) zorg dan dat het hoofdgerecht niet al te zwaar is.

Een goede voorbereiding

Komen er mensen bij je eten en ben je geen ervaren kok? Kies dan voor gerechten die je goed kunt voorbereiden, zodat je op de dag zelf niet meer zo veel hoeft te doen. Een goed voorbeeld is deze oogverblinde gravad lax met biet. Ook handig: zorg voor een grote borrelplank met lekkere (zelfgemaakte of zelfgekochte) dingen als je gasten aankomen. Dan kunnen zij alvast beginnen met borrelen terwijl jij de laatste hand legt aan het voorgerecht. Je kunt die borrelplank natuurlijk ook als voorgerecht op zich serveren.

Zin in meer voorgerechten-inspiratie? Je vindt het hieronder!