Elke dag moeten we een lekker diner op tafel zetten, maar soms wil je extra uitpakken zoals tijdens het kerstdiner en dan moet jouw hoofdgerecht het middelpunt van de avond zijn. Maar wat zet je dan op tafel? Ik help je! Dit zijn al mijn hoofdgerechten.
Hoofdgerechten
Het hoofdgerecht is vaak het hoogtepunt van het diner. Het is het belangrijkste gerecht, waar vaak de meeste aandacht aan wordt besteed. Het is daarom van belang dat jouw ingrediënten van goede kwaliteit zijn, je de juiste stappen volgt en jij jouw gerecht op een spectaculaire wijze serveert. Gebruik jouw creativiteit en geniet vooral ook van het koken!
Kooktechnieken
Een hoofdgerecht kun je op talloze manieren bereiden. Deze kooktechnieken kun je tegenkomen op Miljuschka.nl:
- Zo kun je jouw hoofdgerecht bakken of wokken: op het fornuis verhit je een pan, waarin je het vlees, de vis of de groente gaart en schroeit.
- Je kunt jouw hoofdgerecht grillen: je legt het vlees, de vis of de groente op een hete grill, waardoor het gaart, een rokerige smaak krijgt en mooie grill strepen.
- Ook kun je jouw gerechten koken of stoven: je bereid het vlees, de vis, de groente of de granen in kokend water, bouillon, wijn of bier, wat resulteert in mals vlees, zachte vis en juicy groente en smaakvolle granen.
- Verder kun je jouw gerechten roosteren: je marineert het vlees, de vis of de groente en roostert het in de oven totdat het knapperig is van buiten en gaar van binnen.
- Nog een andere manier is blancheren: je kookt de vis, de groente of het fruit heel kort zonder pannendeksel, waarna je het in koud water legt, zodat het kookproces wordt onderbroken.
De lekkerste hoofdgerechten
Nu je weet welke kooktechnieken toegepast kunnen worden tijdens het koken, kan je bijna aan de slag. Wat je nog staat te doen? Een recept uitkiezen, boodschappen in huis halen en beginnen natuurlijk!
De lekkerste gebakken gerechten: eend met gebakken zuurkool, crunchy herring, gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto, gebakken kabeljauw met tomatensalsa, gebakken rijst met garnalen, Loetje style biefstuk en Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade
De lekkerste gewokte gerechten: mie met spitskool, broccoli en cashewnoten, Snelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignons, pittige roerbak met (vega) gehakt en zwarte bonen, roerbak met groene kool en biefstukpuntjes, makkelijke vega roerbak en pad Thai met kip.
De lekkerste gestoofde gerechten: karni stobá: een stevige Antilliaanse stoofschotel, vegetarische stoofschotel met parelgort en venkel, stoofschotel met bokbier, gezonde winterse groentestoof, kipstoof met meiknol en orzo, vegan linzenstoof met aubergine, surf ‘n’ turf stoofpotje, pittige pompoenstoof met kaasknoedels en coq au vin: stoofpot van kip in rode wijn.
De lekkerste gegrilde gerechten: lamsrack met asperges en aardappels, BBQ-salade met entrecote en chimichurri dressing, Indiase BBQ spies, Indiase BBQ spies, BBQ Chili Cheeseburger, dorade op de grill in bananenblad, barbecue biefstuk spiesjes met lente-ui en yoghurtdip, runderspiesjes in betelblad en kruiden-tofuspiesjes met zomergroenten.
De lekkerste geroosterde gerechten: geroosterde knolselderij uit de oven, geroosterde kip met kaneel en sinaasappel, geroosterde zoete aardappel met peer, gestoomde broodjes met geroosterd buikspek, papaja-mangosalade met geroosterde zalm, geroosterde honingspruitjes met feta, geroosterde rode kool met dukkah en geroosterde tofu met noedelsalade.