BBQ spiesjes met coquilles & garnalen
25 minuten
BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing
Het is weer barbecue tijd! Hopelijk werkt de zon een beetje mee, maar deze fijne BBQ spiesjes van zeevruchten zijn in ieder geval zomers en licht. En weer eens iets heel anders dan de standaard kipspiesen die je overal ziet! Voor deze bbq spiesjes gebruik je coquilles en reuzengarnalen. Dat is een behoorlijk fancy spies, maar voor een speciale gelegenheid is daar natuurlijk niks mis mee.
Zorg vooral dat je de spiesen niet te lang op de barbecue laat liggen, want dat is eeuwig zonde. De hitte van de barbecue is meestal vrij heftig dus let op dat het niet te hard gaat. Als sausje serveer ik deze spiesjes met een lekker frisse limoendressing.
Check hier alle zomerse recepten.
BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing
Ingrediënten
- 1 rode chilipeper zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngesneden
- rasp en sap van 1 limoen + 1 limoen in partjes
- 4 el extra vergine olijfolie
- 8 sint-jakobsschelpen
- 250 g rauwe gepelde garnalen diepvries, ontdooid
- zeezoutvlokken
Instructies
- Roer de chilipeper, de knoflook, de helft van de limoenrasp, het limoensap en 3 eetlepels extra vergine olijfolie door elkaar. Zet de dressing apart.
- Rijg de sint-jakobsschelpen en garnalen aan 4 metalen spiesen. Bestrijk ze rondom met de overgebleven eetlepel extra vergine olijfolie. Bestrooi ze met zeezoutvlokken.
- Rooster de spiesen in 6-8 minuten rondom gaar op de barbecue – keer ze regelmatig zodat ze nergens aanbranden. Leg ze op een serveerschaal en druppel de dressing erover. Serveer met partjes limoen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.