Ceviche met mango en leche de tigre
25 minuten
Ceviche is echt een te gek gerecht uit Latijns-Amerika! Het is een soort zeevruchten salade, maar dan anders. Vandaag maak ik een versie met mango en tigre de leche, oftewel een lekker Zuid-Amerikaans tintje.
Ceviche
Bij een ceviche marineer je rauwe vis of zeevruchten in zuur van bijvoorbeeld limoenen en citroenen. En raad eens? Het zuur van het sap “kookt” de vis! Cool, toch? Dit mix je met wat ui, tomaat, koriander en pittige pepers om het gerecht af te maken. Lekker! Het wordt ijskoud geserveerd, dus het is perfect voor warme dagen. Als je de kans krijgt, moet je het zeker proberen! Maar zorg ervoor dat het vers en goed bereid is, anders kan het een beetje risky zijn. Eet smakelijk!
Groetjes uit Peru
Dit gerecht komt uit Peru. De Peruaanse keuken is één van de meest gevarieerde en smaakvolle keukens ter wereld. Vaak wordt er naar de Mexicaanse keuken gekeken, maar door de unieke combinatie van inheemse Peruaanse ingrediënten en technieken en invloeden uit verschillende culturen, zoals de Inca’s, Spanjaarden, Afrikanen, Aziaten en Italianen heeft de Peruaanse keuken een hoop te bieden.
Leche de Tigre
Deze ceviche maak ik met leche de tigre. “Wat?” Denk je nu misschien. Dit is een klassieke ceviche marinade en een mix van limoensap, ui en chili. Een echte klassieker en het heeft dus niets met tijgers te maken.
Ceviche met mango en leche de tigre
Benodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 3 limoenen
- 1 el vissaus
- 1 tl honing
- 3 takjes munt
- 15 gr verse koriander en extra om te garneren
- 2 chilipepers
- 1 kleine rode ui
- 450 gr zeebaarsfilet zo vers mogelijk
- 1 mango
- 1 komkommer
- 3 bosui
- Peper en zout
Instructies
- Maak de leche de tigre. Pers de limoenen uit en doe het sap samen met de vissaus en honing in een hoge maatbeker. Hak de 2 takjes munt- en de korianderblaadjes fijn. Halveer 1 chilipeper, haal de zaadjes eruit en hak fijn, haal de schil van de rode ui en hak fijn. Voeg alles bij het limoensap en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Snijd de vis in plakjes. Leg ze in een diep borden schenk de tigre de leche er over. Laat 10-15 minuten staan, tot de vis invlokken uit elkaar begint te vallen en gaar is.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de komkommer in dobbelsteentjes.
- Hak de bosui in dunne ringetjes. En snijd het tweede pepertje fijn. Verdeel de vis over de borden, schenk er wat leche de tigre bij als dressing. Leg de mango en komkommer er overheen verdelen en bestrooi met wat extra fijngehakte peper, en blaadjes koriander, munt en bosui.
Tip
- Lekker met tortilla chips, tostada’s of knapperig geroosterd brood. Serveer er eventueel een frisse salade bij.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.