Over Miljuschka2021-02-17T07:43:48+01:00

Over Miljuschka

Mijn verhaal

Ik ben Miljuschka. Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse.

De rode draad in mijn leven is lekker eten en eten maken. Mijn liefde voor alles wat met eten te maken heeft, was grappig genoeg voor mij zo vanzelfsprekend, dat ik nooit had overwogen daar mijn werk van te maken. Ik had als puber wel bijbaantjes bij de groenteboer en restaurants maar dat was vooral leuk en een lekker zakcentje.

Ik ben dus daarom netjes naar het gymnasium gegaan ipv de koksschool. Daarna wist ik absoluut niet wat ik wilde doen. Na drie dagen rondlopen bij een rechtenstudie was ik er in ieder geval over uit dat dat het niet zou worden. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om als presentatrice aan de slag te gaan bij TMF. Drie jaar lang heb ik daar mogen leren wat het inhoudt om televisie maken. En ik wist gelijk dat verhalen maken en in beeld brengen het leukste was dat er bestond. De stap naar acteren was dan ook een logische. Na TMF heb ik nog een blauwe maandag in de soapserie ‘Onderweg Naar Morgen’  gespeeld maar toen ik zwanger werd besloot ik daarmee te stoppen. Ik vond acteren heel leuk maar anderen zijn daar  echt beter in dan ik.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik me volledig overgegeven aan de hormonen. Daar kwam veel eten bij kijken. Man, man, man, wat had ik een honger. Ik vond dat alles dat mijn lichaam binnen kwam goed moest zijn, het waren immers de bouwstenen voor mijn groeiende kindje in mijn buik.

Mijn werk als ‘thuis-blijf-moeder’ is eigenlijk de start geweest van mijn carrière, zoals die er nu uitziet. Gedreven door mijn passie voor eten, maakte ik thuis allemaal recepten, kookte dat het een lieve lust was en poste alles op social media. Ik merkte dat mensen dat leuk vonden en voordat ik het wist droomde ik van een loopbaan zoals Jamie Oliver. Langzaam aan begon ik te bloggen over eten en mijn ‘moestuin-aan-mijn-rijtjes-huis’ voor o.a. Vogue.nl en Culy.nl.
Niet veel later trok ik de stoute schoenen aan en stapte naar 24kitchen met een programma idee over foodtrucks. Die mogelijkheid werd mij gegund.

Sindsdien maak ik programma’s over eten voor RTL en 24kitchen. Ben ik culinair expert bij RTL Boulevard, ontwikkel ik recepten voor allerlei partijen, maak ik Foodfoto’s, doe ik catering, geef ik kookworkshops, maak ik kookboeken en mag ik me iedere dag bezig houden met wat ik het allerleukste vind; eten.

En dat ik dat kan doen, komt ook door jou. Door jullie. Mijn ‘bakleger’, mijn trouwe volgers op Instagram, de kijkers van mijn programma’s, de gebruikers van mijn kookboeken. Daar wil ik jullie voor bedanken. Door mijn interactie met jullie heb ik mij persoonlijk en in mijn werk kunnen ontwikkelen.

Daar wil ik jullie iets voor terug geven. Eén ding dat nog ontbrak: een website!

Dus moest die er komen. Maar heremetijd waar ben ik aan begonnen, haha. Die vraag heb ik mezelf de laatste tijd vaak gesteld. Want het kost tijd, energie en geld. Maar ik kon jullie vraag om een Website niet meer negeren. Een logische vraag ook. Want tot vandaag waren de recepten alleen terug te vinden op mijn Instagram pagina. Op zijn zachts gezegd niet zo makkelijk zoeken en dus niet zo handig.

Nu moet je weten, ik ben digibeet en haat zaken waar ik niks van begrijp. Ik heb het daardoor jaren uitgesteld. Maar zonder wrijving geen glans.

Dus ben ik vol gas in het op poten zetten van de Website gestapt. Begin december besloot ik het 10 januari 2020 te gaan lanceren. Nu is december  op zich al een maand waar flink wat druk zit en nu nog behoorlijk wat extra druk bij kwam vanwege de korte termijn tot de launch.

Maar het was ook fijn om te doen. De afgelopen jaren heb ik een woestenij van recepten gecreëerd. Typisch Mil; niet in een mapje geordend. Nee, in notities op mijn telefoon, op Instagram, verschillende laptops, schriften in de keuken, in mijn mail. Eigenlijk overal en nergens. Structuur is net als techniek tot op heden niet mijn sterkste kant. Dus heb ik zo goed en kwaad als ik kon alle recepten verzameld op één plek. Foto’s moesten worden terug gevonden of opnieuw worden geschoten of überhaupt gemaakt worden. Het voelde als een volksverhuizing van culinaire informatie die ik de afgelopen jaren heb verzameld en nu eindelijk op een vaste plek met je kan delen.

Dus deze site is voor jou. Voor mijn Instagram bakleger die de recepten van mijn cheesecakes, chocoladetaarten en plantaardige baksels nu makkelijk terug kan  vinden. Maar vooral ook voor mezelf. Want nu moet ik tijd vrij maken om deze plek te onderhouden en aan te vullen. Wat resulteert in kruizen in mijn agenda om inspiratie op te doen, recepten te ontwikkelen, te koken, te fotograferen en ja ook die doodenge technische achterkant. Maar ik ben er zo goed als ik kan, klaar voor. Let the games begin!

Hier vind je mijn lekkerste recepten. Van het bereiden van heerlijke groentegerechten tot het opdienen van schelpdieren. Van het garen van vlees tot het stoven van vis. Van zoete toetjes en cheescakes tot hartige snacks en burgers. Gerechten, soms pittig dan weer met een geraffineerd zuurtje. Van oer-Hollandse maaltijden tot specialiteiten uit verschillende delen van de wereld. Ik neem je mee naar talloze smaakvariaties. Omdat eten een avontuur is. Kom we gaan op reis door de keuken! Samen met de kinderen, je partner, of in je eentje. Neem een enkeltje naar een gezond soepje. Doe een tussenstop naar een smakelijke pasta. En neem nog een excursie langs een sappig fruit toetje. Waar de reis ook heen gaat, je begint hier. Met recepten die de weg er naar toe altijd een fijne ervaring maken. Eindbestemming: de eettafel waaraan jij, je partner, je gezin, vrienden of familie genieten van wat nu weer op tafel is getoverd. Stap in. Het is tijd om te vertrekken!

Ga naar de bovenkant