Courgettesoep met Hollandse garnalen recept

Tijd

Categorieën: Gezond, Groente, Recept, Snel, Soep

Soms is het gewoon even crisis bij je thuis. Je hebt bijvoorbeeld te maken met een tijdelijk tekort aan geld, het botert eventjes wat minder tussen jou en je partner… Wat er ook aan de hand is, je wilt natuurlijk altijd dat het zo snel mogelijk is opgelost! Speciaal voor dit soort momenten heb ik een heerlijk recept waarmee je elke crisis op kunt lossen: courgettesoep. Het kost nagenoeg niks en is toch super lekker om te eten. Ook erg handig als je zelf een moestuin met courgettes hebt, want zoals je weet blijven courgettes tijdens de oogstperiode maar onophoudelijk uit je tuin groeien. De courgettes verwerken in een soepje is dan altijd een goed idee.

Recept courgettesoep: bereidingswijze

Dit courgettesoeprecept is behoorlijk rechttoe rechtaan en dus erg makkelijk om mee aan de slag te gaan. Ik maak er daarom maar niet al te veel woorden aan vuil en leg je hieronder kort maar krachtig uit hoe je een heerlijke courgettesoep met Hollandse garnalen en crème fraîche maakt.

Snijd allereerst de ui fijn en bak de ui in boter met veel zout (zodat de uien niet aanbranden). Voeg vervolgens de knoflook toe en bak daarna ook de courgette (in plakjes gesneden) en de tijm mee. Kook dit geheel samen met de groentebouillon. Haal nu de pan van het vuur en meng het geheel in de blender fijn.

Nu is je courgettesoep klaar en kun je aan de slag met de finishing touch. Doe de soep in schaaltjes en voeg in het midden een toef crème fraîche toe. Leg daar de garnaaltjes op en klaar is dit heerlijke courgettesoep recept. Bon appetit!

Ben je fan van soep? Probeer dan ook eens mijn overheerlijke venkelsoep!

Courgettesoep met garnalen

Courgettesoep met Hollandse garnalen recept

4.58 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Soep
Keuken Gezond, groente
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • Blaadjes van 5 takjes tijm
 • 1 ui
 • 1 eetlepel roomboter
 • 2 tenen knoflook
 • Zout & peper
 • 1 liter groentebouillon
 • Hollandse garnalen hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak
 • 4 eetlepels crème fraîche

Instructies
 

Instructies

 • Snijd allereerst de ui fijn en bak de ui in boter met veel zout (zodat de uien niet aanbranden). Voeg vervolgens de knoflook toe en bak daarna ook de courgette (in plakjes gesneden) en de tijm mee. Kook dit geheel samen met de groentebouillon. Haal nu de pan van het vuur en meng het geheel in de blender fijn.
 • Nu is je courgettesoep klaar en kun je aan de slag met de finishing touch. Doe de soep in schaaltjes en voeg in het midden een toef crème fraîche toe. Leg daar de garnaaltjes op en klaar is dit heerlijke courgettesoep recept. Bon appetit!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!