Gevulde eieren met zalm

Tijd

Het is dan misschien een behoorlijk klassiek recept maar het blijft een van mijn favorieten. Want een goed gevuld eitje? Daar maak je iedereen blij mee. Dit is een super makkelijk recept en staat geweldig aan de paas brunch tafel.

Bereidingswijze recept gevulde eieren met zalm

Voor het klaar maken van de gevulde eieren is het handig om de eieren al even goed af te laten koelen. Kook ze voor ongeveer een minuutje of 8 dan zijn ze prima om te vullen.

Gebruik eieren die zo vers mogelijk zijn. Je wilt dat de dooier mooi in het midden van het ei zit en bij oudere eieren zakt de dooier altijd naar beneden. Met als gevolg dat je eitje straks niet mooi is of zelfs scheurt als je hem opensnijdt. Blijft alsnog even lekker maar wil je het serveren tijdens de paasbrunch dan is het minder mooi.

Varieer met de topping

Natuurlijk kun je veel verschillende kanten op met het “beleg” van je eitjes dus ben je geen fan van gerookte zalm probeer het dan eens met bijvoorbeeld krokant uitgebakken spekjes, stukjes olijf of pittige chorizo.

Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

4 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Brunch
Porties 10 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 5 grote eieren kakelvers
  • 3 el mayonaise
  • 100 gr gerookte zalm
  • 3 takjes dille
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Een minuut of 8 is voldoende.
  • Laat de eieren schrikken en laat ze afkoelen.
  • Pel de eieren, snij ze voorzichtig in de lengte doormidden en gebruik een klein lepeltje om het eigeel eruit te scheppen. Doe dit over in een bakje.
  • Doe bij het eigeel de mayonaise, fijngesneden dille en gerookte paprika en peper en zout naar smaak. Snij de gerookte zalm in fijne snippers en zet apart.
  • Als je eimengsel op smaak is doe je het over in een spuitzak. Gebruik hiervoor niet een spuitmondje met een hele kleine opening want dan is het lastig om het ei er uit te krijgen. Spuit het eimengsel voorzichtig in elke eierhelft en garneer de eitjes met de gerookte zalm en nog wat verse dille.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.