Pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

Pastasalade met garnalen

Vandaag weer een heerlijke zomerse pastasalade, waarin ik dit keer garnalen verwerk, lekker veel verse kruiden en een zelfgemaakte cocktailsaus. Ik serveer dit graag in een grote schaal als lunch, maar het is ook heel erg lekker bij een barbecue

Om deze pastasalade te maken gebruik ik al voorgekookte gamba’s en laat de staartjes eraan zitten. Dat is geen must natuurlijk, maar het ziet er altijd zo mooi uit. Vind je dat onhandig, dan kun je die er natuurlijk ook prima vanaf halen. Dat eet wel wat makkelijker.

Als kruiden verwerk ik hierin bieslook, dille, peterselie, basilicum en munt. Vind je munt er nou niet lekker door? Dan kun je dat gerust weglaten of vervangen voor een ander groen kruid naar keuze.

Orechiette, ook wel oortjespasta genoemd, is een perfecte basis voor deze pastasalade. De meeste supermarkten hebben het tegenwoordig in het pastaschap staan, maar je zou eventueel ook farfalle kunnen gebruiken als deze oortjespast niet voorhanden blijkt.

Ben jij fan van een goede pastasalade? Check dan zeker de categorie met pastarecepten voor nog veel meer inspiratie.

pastasalade met garnaal en avocado

pastasalade met garnaal en avocado

Pastasalade met garnalen, avocado en zelfgemaakte cocktailsaus

4.68 van 40 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 628 kcal

Ingrediënten
 

  • 250 g orecchiete
  • 500 g gekookte ongepelde gamba’s
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 citroen ½ geperst, ½ in partjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • ½ komkommer in staafjes zo groot als de penne
  • 1 avocado in staafjes zo groot als de penne
  • 1 el munt blad geplukt en gescheurd
  • 1 el bieslook heel fijngeknipt
  • 1 el basilicum fijn gesneden
  • 1 el dille fijn gesneden
  • 1 el peterselie fijn gesneden

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.
  • Pel intussen de gamba’s en laat daarbij de staartjes intact. Meng de mayonaise, de tomatenketchup, de worcestersaus en het citroensap door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met zout en peper. Zet de cocktailsaus apart.
  • Verdeel de orechiette over een serveerschaal. Verdeel de komkommer, avocado, gamba’s en alle verse kruiden eroverheen en druppel er cocktailsaus over. Bestrooi met wat extra zout en peper. Serveer de pastasalade met partjes citroen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 628kcalKoolhydraten: 56gProteine: 36gVet: 29gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 326mgNatrium: 1207mgKalium: 622mgVezels: 7gSuiker: 5gVitamine A: 233IUVitamine C: 27mgCalcium: 222mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.