Zalmburgers in een krokant jasje, met pittige saus

15 minuten

Om gezond te blijven is het belangrijk om minimaal 1 keer per week vis te eten. Zoals een lekker stukje zalm. Je kunt zalm op verschillende manieren bereiden. Maar heb je er wel eens aan gedacht om zalmburgers te maken? In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je dan te werk moet gaan.

Zalmburgers zijn een gezonde variant op de reguliere hamburger en daarbij nog heel lekker ook! Mijn zalmburger recept is heel gemakkelijk om te maken, zodat je binnen 10 tot 15 minuten geniet van deze overheerlijke vistraktatie.

Recept zalmburgers: bereidingswijze

Deze lekkere zalmburgers voor twee personen (of misschien wel gewoon twee stuks voor jezelf) heb je snel op tafel staan. Je begint met het brood en de cashewnoten fijn te malen tot je een soort paneermeel hebt. Daarna snijd je de zalm tot gehakt en meng je dit met de currypasta. Vervolgens kneed je hier 2 zalmburgers van.

Klop nu het eiwit los. Je haalt de burgers door het losgeklopte eiwit heen om ze vervolgens door het paneermeel te halen. Nu bak je de burgers in 8 minuten gaar.

Voor de garnering op het broodje meng je allereerst de mayonaise, yoghurt en sambal met elkaar. Daarna snijd je de broodjes doormidden en doe je de zelfgemaakte saus er op. Schaaf tot slot de komkommer in plakjes en leg die plakjes op de saus. Vervolgens leg je de zalmburgers daar weer bovenop. Nu kun je heerlijk gaan genieten van je zalmburgers!

Zalmburgers

Zalmburgers

Zalmburgers recept

aantal personen: 2 voorbereidingstijd: 5 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 15 MINUTEN
4.39 van 18 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 portie(s)
Calorieën 415 kcal

Ingrediënten
 

  • 200 gram zalm
  • 1 sneetje oud brood
  • 15 gram cashewnoten
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel currypasta
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sambal
  • 1/4 komkommer
  • 2 hamburgerbroodjes

Instructies
 

  • Deze lekkere zalmburgers voor twee personen (of misschien wel gewoon twee stuks voor jezelf) heb je snel op tafel staan. Je begint met het brood en de cashewnoten fijn te malen tot je een soort paneermeel hebt. Daarna snijd je de zalm tot gehakt en meng je dit met de currypasta. Vervolgens kneed je hier 2 zalmburgers van.
  • Klop nu het eiwit los. Je haalt de burgers door het losgeklopte eiwit heen om ze vervolgens door het paneermeel te halen. Nu bak je de burgers in 8 minuten gaar.
  • Voor de garnering op het broodje meng je allereerst de mayonaise, yoghurt en sambal met elkaar. Daarna snijd je de broodjes doormidden en doe je de zelfgemaakte saus er op. Schaaf tot slot de komkommer in plakjes en leg die plakjes op de saus. Vervolgens leg je de zalmburger daar weer bovenop. Nu kun je heerlijk gaan genieten van je broodje zalmburger.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 415kcalKoolhydraten: 33gProteine: 30gVet: 18gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 61mgNatrium: 411mgKalium: 727mgVezels: 2gSuiker: 6gVitamine A: 486IUVitamine C: 2mgCalcium: 143mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.