Vistaco’s met avocado-mangosalsa
25 minuten
Taco’s zijn eetbare borden. Deze hier, met pittig gemarineerde vis, frisse salsa en verse koriander, vormen een ware smaakexplosie. Bonus: ze staan in no time op tafel. Je kunt hier ook de knapperige salade van pagina 43 bij serveren.
Vistaco’s met avocado-mangosalsa
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 800 g kabeljauw
- sap van 1 limoen
- 1 rode peper fijngesneden
- snuf cayennepeper
- 4 el olijfolie
- 16 kleine maistortilla’s
- 40 g koriander
- Mexicaanse chilisaus of tabasco
- 1 limoen in parten
Voor de salsa
- 1 mango in blokjes
- 2 avocado’s in blokjes
- 1 kleine rode ui fijngehakt
- rasp en sap van 1 biologische limoen
Instructies
- Snijd de kabeljauw in stukken van 3-4 cm. Doe ze in een kom met het limoensap, de rode peper, cayennepeper en 2 eetlepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 15 minuten marineren. Verwarm intussen de oven voor tot 150 ºC (hetelucht 140 ºC). Verwarm de tortilla’s in een droge, hete koekenpan. Verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw een paar minuten per kant licht goudbruin. Het best is om dit in twee delen te doen zodat de pan niet overvol raakt. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen: vul de warme taco's met spicy kabeljauw, frisse salsa, verse koriander, een beetje chilisaus of tabasco, een kneepje limoen én klaar!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!