Dorade op de gril in bananenblad

Tijd

Categorieën: Diner, Recept, Vis

Een hele vis van de barbecue is echt niet ingewikkeld en zo ontzettend lekker! Een van mijn favoriete vissoorten is zonder meer dorade. De vis is niet “vissig” en is makkelijk om te bereiden.

In bananenblad

Omdat vis op de barbecue nog wel snel blijft plakken aan het rooster of net wat te snel uit elkaar valt vind ik het lekker om de vis te bereiden in bananenblad.

Daarvoor kun je het beste van die grote stukken bananenblad gebruiken. Die vind je vaak in het vriesvak van de toko. Wikkel de vis in het bananenblad en je zult zien dat het visvlees prachtig sappig blijft en de vis niet te hard gaat.

Gegrilde dorade

Je kunt behalve dorade natuurlijk ook andere vissoorten op deze manier op de barbecue bereiden. Ik vind het heerlijk om het eenvoudig te houden. Verse kruiden, peper en zout en citroen. Meer heeft dit heerlijke visje niet nodig!

Nog een makkelijke manier om vis op de barbecue te bereiden is het maken van een vispakketje

Dorade van de gril

Gegrilde dorade in bananenblad

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

 • 1 dorade schoongemaakt
 • 2 citroenen
 • 1 bosje verse peterselie
 • Peper en zout
 • Groot bananenblad (de toko heeft dit meestal in de vriezer liggen.

Instructies
 

Instructies

 • Snijd 1 citroen in 3 of 4 stukken. De andere citroen snijd je in dunne plakjes. Wrijf de vis een beetje in met peper en zout en beleg dan de bovenkant met de dunne schijfjes citroen.
 • Leg de peterselie op het bananenblad, hierop leg je de vis. Stop de grotere stukken citroen in de buikholte van de vis en doe hier ook wat peper en zout in.
 • Leg de helft van de peterselie op het bananenblad en leg hier de dorade op. Bedek met de rest van de citroenplakjes en de rest van de peterselie.
 • Wikkel het bananenblad om de vis heen en leg op het rooster van de barbecue. Sluit de deksel en laat ongeveer 20 minuten garen.
 • Controleer of het visvlees mooi wit is. Je kunt ook de kerntemperatuur meten met een kernthermometer. Houd in dit geval ongeveer 65˚C aan. Gaar indien nodig langer.
 • Leg de dorade op een bord en serveer in zijn geheel. Als je de huid verwijdert kun je het visvlees zo van de graat af plukken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.