Glutenvrije recepten zijn hot tegenwoordig. Niet alleen mensen die coeliakie hebben maar steeds meer mensen kiezen ervoor om de gluten te laten staan. Gelukkig hebben we op miljuschka.nl ook regelmatig lekkere glutenvrije recepten voor als je wat lekkers wilt bakken of maken. Check hier regelmatig voor nieuwe glutenvrije recepten.
Gluten
Glutenvrije producten worden steeds populairder en zijn inmiddels gemakkelijk verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Ook zijn er veel recepten beschikbaar om zelf glutenvrij te koken. Bakken zonder gluten wil nog wel eens een beetje een uitdaging zijn. Gluten zorgen voor het rijzen en het ‘plakken’ van het deeg. Zonder gluten moet je daar dus een andere oplossing voor bedenken. Check daarom regelmatig hier de lekkerste glutenvrije recepten van Miljuschka
Wat zijn gluten?
Gluten zijn eiwitten die voorkomen in onder andere tarwe, gort, rogge, gerst en spelt. Voor mensen met een glutenallergie of coeliakie is het eten van gluten bevattende producten schadelijk voor het lichaam. Daarom vermijden of vervangen zij gluten. Wat soms best lastig kan zijn, omdat gluten in verschillende vormen kunnen voorkomen. Daarom is het belangrijk om productverpakkingen altijd te controleren bij een gluten allergie.
Gluten free
Op mijn website vind je de meest lekkere recepten. Een groot aantal van deze recepten zijn glutenvrij of kun je glutenvrij maken door een product met gluten te vervangen door een product zonder gluten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel glutenvrije alternatieven beschikbaar.
Benieuwd naar glutenvrije recepten? Probeer dan eens mijn bananenbrood, hartige koekjes, chocoladecake met ganache, no bake cheesecake met passievrucht, citroen meringue taartjes met lemoncurd, appel-amandelcake, wafels met mango en geroosterde amandelen, glutenvrij rabarbertaartje, glutenvrije quiche met gerookte zalm en gezonde traybake met zalm.
Wil je meer weten over glutenvrij bakken? Lees dan ook mijn artikel alles over glutenvrij bakken.