Geen omwegen, maar meteen precies zeggen wat je denkt, wilt en verlangt, is Hollands. Rechttoe rechtaan is ook de Hollandse kost die ik mijn gezin regelmatig voorschotel: gebakken aardappelen, gehaktballen, dungesneden snijbonen en botersla met azijn en suiker. En niet te vergeten: de lekkerste stamppotjes en een frikandel speciaal. Ik houd van Hollandse maaltijden!
Hollandse recepten staan vooral bekend om hun eenvoudige, maar smaakvolle karakter en ik kan ze maken als een prof. Voor deze recepten maak ik veel gebruik van verse seizoensgroenten, maar ook vis een vlees speelt een belangrijke rol. De meest bekende traditionele Hollandse recepten geef ik mijn eigen moderne twist. Probeer jij het uit?!
Als er iets is wat we in ons kikkerlandje vaak maken, dan zijn het zelfgemaakte gehaktballen. Ze zijn verschrikkelijk lekker en je kunt ze op ontzettend veel verschillende manieren klaarmaken. Je kunt ze natuurlijk een buitenlands vleugje geven, maar Hollands zijn ze het lekkerste! Dit zijn mijn favorieten: oud-Hollandse, Mexicaanse en Italiaanse gehaktballen, Vega gehaktballetjes uit de oven, Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas en paprika, Zweedse gehaktballetjes met rösti en Gehaktballetjes met citroen-roomsaus.
Niets gaat boven een Hollandse stamppot met een vleugje Miljuschka. Dit zijn mijn lievelingsrecepten: zuurkoolstamppot met een twist, andijvie stamppot met pesto en zongedroogde tomaat, spruitjes stamppot met spekjes en rode ui, stamppot van veldsla en radijs met braadworst, bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus en boerenkoolstamppot van zoete aardappel, met rookworst en spekjes.
Ook heel lekker en Hollands, zijn mijn: Hollands mosselpannetje met witte wijn, Hollandse groentesoep uit de slowcooker, prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes, ovenschotel met bloemkool en spruitjes, gevulde broodjes met ei en boerenkool en aardappelsalade met gerookte forel en snijbonen.
Wil je zelf aan de slag gaan met het bereiden van Hollandse gerechten? Probeer dan eens mijn Hollandse guilty pleasures: homemade kapsalon, homemade frikandelbroodjes, haring bitterballen, bitterbal, knapperig mega saucijzenbroodje met ketchup, 3x de lekkerste cheesy pannenkoeken, Hollandse cakepops en oud Hollandse pepernoten.
Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.
Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.
Bestel je ticketsOp zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.