Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

40 minuten

Zoete aardappel prei traybake miljuschka uniekaas

Zin in een Hollandse pot met een moderne twist? Probeer dan eens deze prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes. Een super makkelijk en lekker recept waarbij de oven bijna al het werk voor je doet. 

Traybake what?!

Ondertussen heb ik al aardig wat traybakes op je afgevuurd. Voor het geval je dit gemist hebt: het is een gerecht waarbij je allerlei ingrediënten op een bakplaat legt en het in zijn geheel de oven in schuift. Varieer met vlees, vis, groenten en nog veel meer lekkers. Stel je eigen traybake samen of grijp naar een van mijn heerlijke traybake-recepten. Als je voor dat laatste kiest, dan is deze traybake kip, courgette en balsamico echt een aanrader en deze traybake teriyaki met zalm is om je vingers bij af te likken. Oven aan en gaan!

Oer-Hollands genieten met Uniekaas

Als ik aan deze prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes denk, dan denk ik aan Uniekaas Traybake Hollandse stijl. Dat is geraspte kaas met een mix van kruiden en specerijen uit de Nederlandse keuken zoals peterselie, foelie, gerookte paprika en witte peper. Deze heerlijkheid strooi ik de laatste vijf minuten over mijn traybake. Ideaal voor als je niet zo’n uitgebreide kruidenlade hebt, maar toch gek bent op smaak én kaas. Wie is er nu niet gek op kaas? Ik ben er dol op. 

Zo maak je deze traybake

Ploegen en zweten staan niet in het woordenboek van de traybake. Ook niet in het geval van deze prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes. Het is dus heel easy. Om te beginnen bij het begin: verwarm de oven voor. Schil de aardappelen en snijd de prei, verdeel het over de bakplaat. Een ovenschaal werkt ook handig, want dan knoei je minder snel bij het omscheppen. Hier en daar wat olijfolie, peper en zout en je traybake mag de oven in. Schep halverwege even om. De laatste vijf minuten mag de Uniekaas eroverheen. Dit gerecht is echt een feestje voor je smaakpapillen.

Zoete aardappel prei traybake miljuschka uniekaas

Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

3.88 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 Bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal

Ingrediënten
 

  • 400 gr zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden 
  • 500 gr prei 
  • 250 gr spekjes 
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr Uniekaas Traybake Hollandse stijl
  • Peper en zout  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Snijd de prei in grove stukken. 
  • Verdeel de zoete aardappel, prei en spekjes gelijkmatig over de bakplaat of ovenschaal. 
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 
  • Rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de aardappels even om.
  • Voeg na 25 minuten de geraspte kaas toe voor ongeveer 5 minuten tot de kaas goudbruin is. 

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.