Geglaceerde worteltjes met honing
20 minuten
Geglaceerde worteltjes met pijnboompitjes
Dit eenvoudige bijgerecht zorgt ervoor dat worteltjes weer eens een hele ander twist krijgen. Om het te maken heb mooie worteltjes nodig die liefst niet te dik zijn. Hoe dikker ze zijn des te langer ze moeten stoven.
Om de worteltjes te maken kun je ze meteen in de pan doen en dit stoven of je kunt ze eerst even grilstreepjes geven in de grilpan. Dat is volledig optioneel en een stap die vooral visueel wat toevoegt en een beetje een grilsmaak geeft maar dit is zeker geen must.
Je smelt eerst de boter in een ruime koekenpan. Hierin rol je de worteltjes goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje boter. Voeg nu het vocht toe en de honing en doe de deksel op de pan om de geglaceerde worteltjes goed te laten garen.
Serveer de geglaceerde worteltjes eventueel met nog wat honing, verse peterselie en pijnboompitjes!
Ook lekker om dit te serveren bij de Beef wellington bijvoorbeeld.
Geglaceerde worteltjes met honing
Ingrediënten
- 500 gr baby worteltjes of bospeen niet te dik
- 100 ml groentebouillon
- 2 el honing
- 2 el pijnboompitjes
- 50 gr boter
- verse peterselie om te serveren
Instructies
- Maak de wortels schoon en snij dikke exemplaren in de lengte doormidden.
- Verhit een grote koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de worteltjes toe aan de pan en rol deze goed door de boter heen. Voeg nu de bouillon toe en de honing en doe een deksel op de pan.
- Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes rustig garen.
- Serveer de worteltjes met verse peterselie en geroosterde pijnboompitjes
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.