Geglaceerde worteltjes met honing

Tijd

Geglaceerde worteltjes met pijnboompitjes

Dit eenvoudige bijgerecht zorgt ervoor dat worteltjes weer eens een hele ander twist krijgen. Om het te maken heb mooie worteltjes nodig die liefst niet te dik zijn. Hoe dikker ze zijn des te langer ze moeten stoven.

Om de worteltjes te maken kun je ze meteen in de pan doen en dit stoven of je kunt ze eerst even grilstreepjes geven in de grilpan. Dat is volledig optioneel en een stap die vooral visueel wat toevoegt en een beetje een grilsmaak geeft maar dit is zeker geen must.

Je smelt eerst de boter in een ruime koekenpan. Hierin rol je de worteltjes goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje boter. Voeg nu het vocht toe en de honing en doe de deksel op de pan om de geglaceerde worteltjes goed te laten garen.

Serveer de geglaceerde worteltjes eventueel met nog wat honing, verse peterselie en pijnboompitjes!

Ook lekker om dit te serveren bij de Beef wellington bijvoorbeeld.

geroosterde worteltjes

Geglaceerde worteltjes met honing

4.8 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 portie(s)
Calorieën 400 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gr baby worteltjes of bospeen niet te dik
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 el honing
  • 2 el pijnboompitjes
  • 50 gr boter
  • verse peterselie om te serveren

Instructies
 

  • Maak de wortels schoon en snij dikke exemplaren in de lengte doormidden.
  • Verhit een grote koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de worteltjes toe aan de pan en rol deze goed door de boter heen. Voeg nu de bouillon toe en de honing en doe een deksel op de pan.
  • Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes rustig garen.
  • Serveer de worteltjes met verse peterselie en geroosterde pijnboompitjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 400kcalKoolhydraten: 40gProteine: 3gVet: 27gVerzadigde vetten: 13gTrans Fat: 1gCholesterol: 54mgNatrium: 575mgKalium: 669mgVezels: 8gSuiker: 30gVitamine A: 35209IUVitamine C: 7mgCalcium: 89mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!