Gehaktballetjes met citroen-roomsaus

Tijd

Categorieën: Bijgerechten, Recept, Vlees

Hittegolf

In theorie zou ik natuurlijk eindeloos ijsjes kunnen blijven delen, maar het is een feit dat we toch moeten eten. Hittegolf of geen hittegolf.

Dit gerecht van gehaktballetjes met citroen-roomsaus is lekker fris, al moet je er wel heel even de keuken voor in. Maar het is wel meer dan de moeite waard!

Op de barbecue

En met een gietijzeren pan kun je dit ook gewoon buiten op de barbecue bereiden!

Ben je fan van gehaktballetjes? Check dan zeker ook mijn Zweedse gehaktballetjes

Citroen gehaktballetjes

Gehaktballetjes met citroen-roomsaus

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt half om half
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 ei
  • 1 tl cayenne
  • 45 gr parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Indien nodig paneermeel
  • 1 kleine ui

Citroensaus

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 200 ml slagroom
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Verse peterselie om te serveren

Instructies
 

Instructies

  • Voor het gehakt fruit je eerst heel fijn gesneden ui aan in boter of olie tot deze glazig zijn. Haal uit de pan en doe bij het gehakt.
  • Voeg de mosterd, ketjap, ei, cayenne, parmezaanse kaas en peper en zout toe en mix het goed. Is je gehakt wat te vochtig? Voeg dan wat paneermeel toe. Dit is meestal genoeg met 1 of 2 eetlepels.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit een koekenpan met olie en boter en braad hierin de balletjes rondom goudbruin en gaar.
  • Haal de balletjes uit de pan en voeg de room toe aan de pan. Roer goed alle deeltjes die nog in de pan zitten los en voeg citroenrasp en sap toe.
  • Laat het geheel iets indikken en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de balletjes met de citroensaus en verse peterselie erover gestrooid.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.