Ricotta pannenkoeken

Gezond en lekker: dat is wat je krijgt als je deze ricotta pannenkoeken zelf gaat maken. Je zult merken dat ze heel erg zacht en luchtig zijn. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en bij ons thuis wordt er altijd enorm van gesmuld. Succes verzekerd dus met deze pannenkoekjes!

Recept ricotta pannenkoeken: bereidingswijze

Heb je ook al zin in een heerlijke pannenkoek? Check het recept hieronder! Deze hoeveelheid maakt ongeveer 12 pannenkoekjes maar hoeveel het er precies worden ligt natuurlijk ook voor een groot gedeelte aan hoe groot je ze maakt.

Wil je een wat stevigere pannenkoek proberen? Check dan dit recept voor havermout pannenkoekjes.

Ricotta pannenkoeken

Ricotta pannenkoeken recept

4.72 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 3 eieren gescheiden
  • 360 ml karnemelk
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een mandarijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Maple syrup
  • Griekse yoghurt

Instructies
 

Instructies

  • Meng allereerst de eierdooiers, de ricotta, de suiker en de karnemelk door elkaar. Roer dan in een andere kom het meel, de bakpoeder, de baking soda en de schil door elkaar. Klop de eiwitten met het zout stijf. Doe nu de droge ingrediënten bij de natte en roer alles goed door elkaar. Spatel als laatste de eiwitten erdoor.
  • Verwarm nu een pan die voorzien is van een anti-aanbaklaag op het vuur. Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig verdeelt. Bak nu de ricotta pannenkoeken ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.
  • Rest je nu niets anders dan deze heerlijke en bovenal gezonde pannenkoeken lekker op te eten. Voeg als topping wat maple syrup en wat Griekse yoghurt toe. Eet smakelijk!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!