Homemade frikandelbroodjes

20 minuten

Frikandelbroodjes: een snack die menig hart sneller doet kloppen. In dit recept vertel ik jullie hoe je zelf makkelijk deze hartige lekkernij maakt. 

Frikandelbroodjes: een lekker foute snack

De frikandel is een echt Nederlands product. Een (party)snack die op een feestje of bij de snackbar zeker niet kan ontbreken. Enne, is het nou frikadel of frikandel? Hoe dan ook: hij wordt gemaakt van verschillende soorten vlees die in een rol gefrituurd worden. Na het succes van de frikandel ontstond het frikandelbroodje: een broodje van bladerdeeg met daarin een verstopte frikandel en curry

Bladerdeeg: de basis van deze lekkernij 

In dit recept gebruik ik een rol bladerdeeg in plaats van vierkante diepvriesbladerdeeg. Ik vind vers bladerdeeg lekkerder, maar het is ook makkelijker aangezien de frikandelbroodjes rechthoekig zijn. De vorm is dan makkelijker te snijden uit een rol. 

Weten wat je nog meer kunt maken met bladerdeeg? Lees dan mijn artikel over bladerdeeg.

Dit is het favoriete gerecht van mijn podcast-gast Nina Warink. Je beluistert de aflevering van mijn podcast Eetgeheimen met haar hier terug:

Homemade frikandelbroodjes

Homemade frikandelbroodjes

Homemade frikandelbroodjes

4.08 van 41 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Snack
Porties 4 stuks
Calorieën 63 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 frikandellen voor in de oven in 2 stukken gesneden
  • 1 rol vers bladerdeeg vierkant
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 tl fijne mosterd
  • curry of ketchup voor erbij

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad en snijd in 8 gelijke stukken (4 over de breedte en 2 hoog). Smeer op 4 plakjes een eetlepel mosterd en leg een halve frikandel er op. Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.
  • Snijd in de overige 4 plakjes bladerdeeg plakken inkepingen over de breedte. Leg deze plakjes op de onderkanten en druk voorzichtig de zijkanten aan met een vork. Smeer de bovenkant in met ei en bak op een bakplaat met bakpapier, ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Serveer met lekkere curry of ketchup.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 63kcalKoolhydraten: 1gProteine: 4gVet: 5gVerzadigde vetten: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 51mgNatrium: 162mgKalium: 57mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 73IUVitamine C: 1mgCalcium: 10mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.