Biersoep met venkel

Biersoep met venkel

Vandaag weer een lekkere soep. Dit keer een soep die lekker vol zit met veel groente en waar je desgewenst ook nog makkelijk een variatie op kunt verzinnen.

Het is een soep waar vrij veel bier in zit. Ik gebruikte voor de soep een donker bier. Dat geeft een wat bittere smaak. Vind je dat nou te heftig dan kun je er een lepeltje ahornsiroop of honing aan toevoegen.

De soep is in principe vegan, al schijnt dat niet al het bier vegan is, dus let daar op als je dat belangrijk vindt. En voeg dan uiteraard geen honing toe.

Maken van de biersoep

Het maken van de biersoep met venkel is heel eenvoudig. Je bent nog het meeste tijd kwijt aan het snijden van alle groentes. Je kunt de aardappels in blokjes snijden of je kunt ze in halve maanplakjes snijden. Dat maakt voor de smaak niet veel uit maar kan wel invloed hebben op de benodigde kooktijd.

De soep is met het bier minder geschikt voor kinderen, maar je kunt eventueel het bier ook makkelijk weglaten en iets meer bouillon gebruiken. Dat is ook geen probleem. Is dan natuurlijk geen biersoep met venkel meer maar gewoon een lekkere gevulde groentesoep.

Of je kunt eenvoudig het recept voor deze aardappelsoep gebruiken die er qua ingrediënten wel wat van weg heeft.

Biersoep met venkel

Biersoep met venkel

4.12 van 17 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Tsjechische keuken
Porties 6 personen
Calorieën 158 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 grote venkel in stukken
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gr wortel in plakjes
  • 300 gr aardappel geschild, in blokjes of plakjes
  • 2 flesjes donker bier
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verhit een grote soeppan met de olijfolie en bak hierin de ui aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook, prei en verse tijm toe en bak dit even mee.
  • Voeg de gesneden groente en de aardappelblokjes toe en bak het weer even mee voor je de bouillon en het bier erbij doet.
  • Breng aan de kook en laat het rustig koken tot alle groentes beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met lekker brood naar wens

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 158kcalKoolhydraten: 27gProteine: 3gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 732mgKalium: 638mgVezels: 5gSuiker: 10gVitamine A: 9025IUVitamine C: 23mgCalcium: 68mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.