Pastinaaksoep met paprika-venkelolie
1 uur 15 minuten
Heb je ooit geprobeerd om pastinaaksoep te eten zonder iets erop te doen? Dat is bijna hetzelfde als een pizza eten zonder kaas. Er mist gewoon iets. Daarom presenteer ik de ultieme upgrade voor je pastinaaksoep: paprika-venkelolie! Deze olie met het pittige van de paprika en de subtiele anijsachtige smaak van venkel tilt de soep naar een compleet nieuw level.
En het beste is nog, het is super eenvoudig te maken. Je hoeft alleen maar een paar ingrediënten te mengen en je bent klaar om te gaan. Het is een beetje als een soep-makeover en net als een make-over voor een realityshow, met alle ooohs en ahhhs aan het eind.
Diepvriesvriend
Bijna alle soepen zijn geschikt om in te vriezen. Het enige waar je rekening mee moet houden, net zoals bij deze pastinaaksoep met paprika-venkelolie, is dat je geen verse kruiden op de soep doet voor je deze invriest. De soep kun je het beste invriezen zonder de kruidenolie en de tijmblaadjes. Die voeg je pas toe als je de soep weer opwarmt.
Pastinaaksoep met paprika-venkelolie
Om deze soep te maken heb je niet veel tijd nodig. Je kunt het eventueel ook goed voorbereiden. Je hoeft de soep dan alleen nog maar even op te warmen en de kruidenolie eroverheen te druppelen.
Op zoek naar nog meer soep inspiratie? Deze pittige noedelsoep met kip is perfect voor wanneer je op zoek bent naar een warme kom comfortfood. Of maak eens deze erwtensoep naar het recept van mijn schoonmoeder. Happiness in a bowl.
Pastinaaksoep
Benodigdheden
- Braadslede
- soeppan
- staafmixer
Ingrediënten
Pastinaaksoep
- 800 g pastinaak
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 3 takjes tijm
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 1.5 l water
Paprika-venkelolie
- 4 el olijfolie
- 1/2 tl zoete gerookt-paprikapoeder
- 1/2 tl venkelzaad
Instructies
Pastinaaksoep
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de ui in vieren. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de knoflook in plakjes.
- Doe de pastinaak en ui in een grote braadslede met de olie, kaneel, gember en tijm en meng goed door. Rooster voor 30-35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Schep halverwege de oventijd om.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de bleekselderij en knoflook op middelhoog vuur. Doe geroosterde pastinaak en ui in de soeppan en voeg daarna het water toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de soep 20 minuten koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Paprika-venkelolie
- Verhit de olijfolie in een kleine pan. Voeg het paprikapoeder en het venkelzaad toe aan de pan. Laat 2-3 minuten trekken en daarna afkoelen.
- Verdeel de soep over de kommen en maak af met de paprika-venkelolie. Garneer met wat extra tijmblaadjes.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.