Hollandse cakepops zelf maken

Tijd

Categorieën: Cake, Recept, Zoete recepten

Leuk om te maken met de kids

Verveel je je momenteel een beetje en weet je niet meer hoe je de kinderen kunt vermaken? Dan heb ik hier een leuk klusje waarmee iedereen weer even zoet is. Cakepops maken!

Cakepops zijn jarenlang een rage geweest in Amerika. Ik at ze daar bij Holy Cacao in Austin, waar drie chocolade broeders toveren met chocola. Mijn variant is op en top Hollands: gemaakt met jodenkoeken en gegarneerd met stroopwafel. Machtige bommetjes, maar o, wat kun je hier moeilijk vanaf blijven!

Bereidingswijze Hollandse cakepops

Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren)

Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.

Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.

Hollandse cakepops

Hollandse cakepops zelf maken

Voorbereiden 10 min. Aantal personen 6 grote cakepops
2.58 van 14 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Gang Koek & Gebak
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingredienten

 • 150 gr jodenkoeken
 • 1 stroopwafel
 • 125 gr roomkaas op kamertemperatuur
 • 200 gr pure chocolade
 • 1 el koolzaadolie of neutrale kokosolie
 • Benodigheden
 • Satéprikkers of cakepop stokjes
 • Keukenmachine
 • Bakpapier

Instructies
 

Instructies

 • Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren).
 • Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.
 • Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!