Wentelteefjes

Tijd

Categorieën: Ontbijt, Recept

Zelf heb ik goede herinneringen aan wentelteefjes. Zo scoorde ik mijn eerste echte baantje op dertienjarige leeftijd bij de groenteboer op de hoek tegenover mijn huis. Aangezien ik veel te jong was voor de arbeid, verstopte de eigenaar me in de keuken. Van zeven uur ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds sneed ik uien, schilde ik aardappelen en hielp ik de koelcel te ordenen. Ik vond het schitterend om de hele dag met groente en fruit in de weer te zijn.

Maar door het snijden en schoonmaken, had ik de hele dag natte en koude handen. Soms leek het wel alsof de kou echt in mijn botten ging zitten. Maar de 7 gulden per uur maakte dit allemaal goed. Mijn moeder snapte dit als geen ander. Haar eerste bijbaantje was namelijk ook bij een groenteman, maar dan op de Westermarkt. Het ontbijt wat mijn moeder steevast bracht was iets waar ik en de rest van het personeel reikhalzend naar uitkeken. Keer op keer een heerlijke warme schaal wentelteefjes met kaneel en suiker. Het bracht warmte, energie en zorgde even voor een rustpunt.

Ik maak nu zelf vaak wentelteefjes voor mijn kinderen. We vinden ze nu eenmaal erg lekker en daarbij is het ook nog eens de perfecte manier om van oud brood af te komen. Benieuwd hoe ze smaken? Maak dan gebruik van mijn recept hieronder.

Recept wentelteefjes: bereidingswijze

Voor dit wentelteefjes recept hoef je echt geen keukenprinses of –prins te zijn! Ze zijn echt heel gemakkelijk om te maken.

Wil je een stapje verder gaan met het maken van wentelteefjes? Probeer dan ook eens deze wentelteefschotel.

Wentelteefjes recept

Wentelteefjes recept

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 sneden volkorenbrood
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 60 ml melk

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm eerst de boter in een koekenpan. Klop nu het ei met de melk los. Week het brood in het mengsel van ei en melk. Nu bak je het brood aan iedere kant 3 minuten bruin. Voor de finishing touch kun je er wat suiker of jam op smeren. Smullen maar!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.