3x De lekkerste cheesy pannenkoeken

30 minuten

Pannenkoeken zijn heerlijk. Zoals je weet, houd ik niet van een standaard pannenkoek met poedersuiker. Het liefste trek ik alle lekkere dingen uit de kast en kelder ik die regelrecht op mijn pannenkoek. Omdat ik dat al aardig wat keren heb gedaan, weet ik nu als geen ander wat lekker is op een pannenkoek. Mijn drie lekkerste combinaties deel ik met jou. Nu rest mij alleen nog de vraag: durf jij het aan om deze creaties na te maken?

Pannenkoekenbeslag

Voordat je gaat beleggen heb je natuurlijk pannenkoeken nodig. Het lekkerste vind ik pannenkoeken als je het beslag een avondje van tevoren maakt en een nachtje in de koelkast laat staan. Heb je daar de tijd niet voor? Wacht dan toch 10 tot 15 minuten voordat je het beslag gaat gebruiken. Daarna mag je erop los bakken! 

Hartige Pannenkoeken Uniekaas x Miljuschka 1

Pannenkoeken

3.58 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten
 

  • 375 gr bloem
  • 750 ml melk
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een beslagkom en meng met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Laat het beslag 10-15 minuten rusten of zet het een nachtje in de koelkast.
  • Bak in een koekenpan van 24-26 cm tot het beslag op is.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Cheesy pulled chicken pannenkoek

Screenshot 2023 08 18 at 15.25.50

Ja, mensen. Kijk er maar eens goed naar. Dit is creatie nummero uno. Als je wel in bent voor een erg stevig ontbijt, een goed vullende lunch of een enorm lekker avondmaal dan is deze cheesy pulled chicken pannenkoek wat voor jou. Hij is sappig, zacht en zit vol smaak. De barbecuesaus doet het natuurlijk ook uitmuntend!

Screenshot 2023 08 18 at 15.25.50

Pulled chicken pannenkoek

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 pannenkoeken
  • 2 kippendijen
  • 1 laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 2 el bbq saus
  • 1 avocado (in vieren in plakjes)
  • 4 plakken jong belegen Uniekaas, gehalveerd
  • 25 gr veldsla
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 3 takjes peterselie (fijngesneden)

Instructies
 

  • Doe de kippendijen samen met de laurier, peperkorrels, gerookte paprikapoeder en knoflook in een pan, voeg water toe tot ze helemaal onder staan en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 14 minuten zachtjes koken. 
Haal de pan van het vuur en laat de kip nog 10 minuten in het vocht staan.
  • Leg de kip op wat keukenpapier en dep goed droog (de bouillon kun je bewaren voor een andere keer!). Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en roer de bbq saus erdoor. Verhit een pan op het vuur, voeg wat olie toe en bak de pulled chicken 3-4 minuten op hoog vuur zodat het karameliseert.
  • Neem een pannenkoek en snijd deze tot het midden in (zie foto). Leg op de linker boven kwart twee eetlepels van de pulled chicken, op die ernaast 2 halve plakken kaas. Op kwart nummer drie wat veldsla en halve uien ringen en maak hem af met een kwart in plakjes gesneden avocado en wat fijngesneden peterselie. Breng de pannenkoek nog even op smaak met wat peper en zout.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Pannenkoek met spek kaasplank

Creatie dos is toch wel om van te smullen. Spek, kaas, honing, walnoten, tijm en vijgenjam. Kortom: alle ingrediënten die het goed doen op jouw pannenkoek met spek kaasplank. Deze heerlijke pannenkoek zal je smaakpapillen verwennen met een perfecte mix van hartige en zoete smaken. Het zoute spek samen met de romige kaas vormt een geweldige smaakcombinatie. Genieten!

Screenshot 2023 08 18 at 15.25.36

 

Hartige Pannenkoeken Uniekaas x Miljuschka 1

Kaasplank pannenkoek

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 personen
  • 1/2 courgette in plakken, gegrild
  • 8 plakken uitgebakken ontbijtspek
  • 4 el vijgenjam
  • 25 gr walnoten (geroosterd en fijngehakt)
  • 4 plakken belegen Uniekaas (gehalveerd)
  • 1 el honing
  • 2 takjes tijm (gerist)
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de gegrilde plakken courgette goed drooggedept zijn, voordat je de pannenkoek gaat beleggen.
  • Neem een pannenkoek en snijd deze tot het midden in (zie foto). Leg op de linker boven kwart een paar plakken gegrilde courgette. Breng op smaak met peper en zout. Leg op de kwart ernaast 2 plakjes uitgebakken spek en drizzle er wat honing overheen. Op kwart nummer 3 leg je 2 halve plakjes belegen kaas. Beleg de laatste kwart met 1-2 eetlepels vijgenjam en bestrooi met de gehakte walnoten en wat tijm.
  • Vouw de kwart met kaas over de courgette, vouw die over de kwart met spek en vervolgens over de kwart met vijgenjam.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Mil’s ultieme guilty pleasure met tomayo en cheese onion chips

Screenshot 2023 08 18 at 15.25.21

Zeker weten! De lekkerste pannenkoek heb ik voor het laatste bewaard. Als je deze engel hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Het is mijn ultieme guilty pleasure. Of je nu cheese anion chips op je pannenkoek doet of op je tosti, het is waanzinnig lekker met kaas. Én die lekkere kwak ketchup en mayonaise in combinatie met de ingelegde uien, sla en chips maakt het helemaal af. Dit noem ik nou een heerlijke vette hap!

Hartige Pannenkoeken Uniekaas x Miljuschka 1

Mil's ultieme guilty pleasure - pannenkoek

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 pannenkoeken
  • 75 gr jong belegen Uniekaas
  • 4 handjes cheese onion chips
  • 4 blaadjes krulsla
  • tuinkers
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 3 rode uien
  • 125 ml azijn
  • 125 ml water
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 laurierblad
  • 1 el suiker
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de rode uien in dunne halve ringen, stop ze vervolgens in een schone pot.
  • Verwarm de azijn, het water, de suiker, het mosterdzaad en het laurierblad in een steelpannetje op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout én schenk het azijnmengsel bij de uien in de pot totdat ze helemaal onderstaan. Voeg eventueel wat extra water toe, mocht dit nodig zijn.
  • Meng de mayonaise en ketchup tot een saus: tomayo.
  • Neem een pannenkoek en snijd tot het midden in (zie foto). Leg op de linker boven kwart een flinke hand geraspte kaas. Op die ernaast een handje chips, op de kwart links onder 2 eetlepels van de ingelegde rode uien en rechtsonder een blaadje krulsla. Leg hier wat tuinkers op en maak af met de 'tomayo'. Vouw de pannenkoek op, zoals eerder beschreven. Warm maken kan, maar hoeft niet!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Ben je benieuwd naar andere leuke combinaties? Probeer dan ook eens mijn crêpes op 3 verschillende manieren of sushiwraps op 4 verschillende manieren.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.