Geitenyoghurt met Hollandse kersen recept

Tijd

Categorieën: Dessert, Ontbijt, Recept

Recept Geitenyoghurt met Hollandse kersen: bereidingswijze

Geitenyoghurt en kersen; twee producten waar ik warme herinneringen aan heb. Met mijn kids ga ik vanaf dat ik ze in de kinderwagen kon vervoeren naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Daar voeren ze al zolang ze hun armpjes kunnen strekken de pas geboren geitjes met flesjes geitenmelk. Die worden daarvoor speciaal verkocht. Het brengt kinderen op een mooie manier bij dat leven gevoed moet worden, met liefde maar ook met eten.

En dan de kersen. In het kersenseizoen ga ik al sinds ze kunnen lopen naar de kersenboomgaard nabij Nigtevecht. Daar koop ik al zolang ik me kan heugen de kersen rechtstreeks van de boer. De kids weten daar ook de weg en het is altijd een sensatie ze te zien smullen, Hun gezicht rood van het kersensap.

Die twee producten dus, ik moest daar gewoon iets mee doen. En ik hoop dat jullie het lekker vinden.

Bereidingswijze recept geitenyoghurt met hollandse kersen

Verhit de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed de zachte boter met havermout, bloem, cacao, koffie, suiker en zout tot een kruimeldeeg.

Spreid uit over de bakplaat en bak in 20 minuten gaar in de oven.

Rooster de kokosflakes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren.

Was de kersen, haal het steeltje er vanaf en eventueel de pit eruit.

Laat de crumble een beetje afkoelen als hij uit de oven komt.

Schep in vier schaaltjes de geitenyoghurt, daarop kersen en maak af met de crumble en kokosflakes.

Geitenyoghurt met kersen

Geitenyoghurt met Hollandse kersen recept

No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 27 min
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 200 gr Hollandse kersen
  • 400 ml geitenyoghurt anders volle- of magere kwark
  • 50 gr boter op kamertemperatuur
  • 50 gr havermout
  • 25 gr bloem
  • 10 gr cacao
  • 10 gr koffie snelfiltermaling
  • 20 gr suiker
  • Snufje zout
  • 20 gr kokosflakes

Instructies
 

Instructies

  • Verhit de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed de zachte boter met havermout, bloem, cacao, koffie, suiker en zout tot een kruimeldeeg.
  • Spreid uit over de bakplaat en bak in 20 minuten gaar in de oven.
  • Rooster de kokosflakes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Was de kersen, haal het steeltje er vanaf en eventueel de pit eruit.
  • Laat de crumble een beetje afkoelen als hij uit de oven komt.
  • Schep in vier schaaltjes de geitenyoghurt, daarop kersen en maak af met de crumble en kokosflakes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.