Gevulde broodjes met ei en boerenkool

Gevulde broodjes met ei en boerenkool. Je kunt broodjes natuurlijk beleggen, maar je kunt ze ook vullen! Mega lekker en makkelijk. 

Gevulde broodjes

Het leuke van deze broodjes is dat je ze kunt vullen met vrijwel alles wat je lekker vindt. Ik maakte deze keer gevulde broodjes met ei en boerenkool voor een iets “stevige” versie, maar je zou ook kunnen kiezen voor een vulling met gebakken tomaat en champignons, of bacon en wilde spinazie. En voor wie dat allemaal teveel gedoe vindt, kan alleen een eitje uiteraard ook – al is dat lang niet zo lekker, als je het mij vraagt. Anyway, opties genoeg in ieder geval om een lekker gevuld broodje te maken.

Tip: het is het makkelijkste om je broodjes te bereiden om een ruime bakplaat. Op deze manier kun je de broodjes makkelijk de oven in schuiven en voorkom je dat ingrediënten gaan lekken op de bodem van je oven.

Helemaal een feetje maken van je ontbijt? Serveer dan ook eens deze appeltaart porridge of maak deze wentelteefjes van ontbijtkoek. Hoe lekker wil je je dag beginnen?

Gevulde broodjes met ei en boerenkool

Gevulde broodjes met ei en boerenkool

4 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Porties 12 Broodjes

Benodigdheden

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Hoge maatbeker
  • staafmixer

Ingrediënten
 

  • 12 Kaiserbroodjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml crème fraîche
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 200 g boerenkool
  • 12 eieren maat M
  • 1,5 tl chilivlokken
  • 1,5 tl sumak
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
  • Snijd de kapjes van de broodjes en pluk het brood uit de broodjes zodat je ze kunt vullen. Zet de broodjes op de bakplaat.
  • Haal de schil van de ui en knoflook en hak ze fijn.
  • Pureer met de staafmixer de crème fraîche samen met de feta in een hoge maatbeker tot een gladde crème. Schep de crème in de broodjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak deze al omscheppend 3-4 minuten mee.
  • Schep de boerenkool in de broodjes en breek boven elk broodje een ei. Schuif de bakplaat met broodjes in de oven en bak ongeveer 10-12 minuten tot het ei net gestold is. Bestrooi tot slot met wat chilivlokken en sumak. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Tip: Je kunt ook afbak Kaiserbroodjes gebruiken. Bak de broodjes dan eerst af (zoals op de verpakking staat) voordat je aan het recept begint.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Gevulde broodjes met ei en boerenkool

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.