Appeltaart recept

Categorieën: Herfst, Taart, Zoete receptenLabel: , , , ,

Traditionele appeltaart

Met dit traditionele appeltaart recept bak je mijn favoriete taart. Het is echt heel eenvoudig om te maken en altijd een gegarandeerd succes. Perfect als je vrienden of familie over de vloer krijgt.

Het liefste eet ik de appeltaart als het nog een klein beetje warm is. Niet te heet, maar wat is er nou lekkerder dan een warme appeltaart. Met slagroom uiteraard of serveer het eens met een bol vanille ijs (en die slagroom past daar ook goed bij!)

Maken van het appeltaart recept

Voor het maken van dit appeltaart recept heb je om te beginnen natuurlijk lekkere appels nodig. Ik gebruik hiervoor vaak goudrenet maar het ligt er ook maar een beetje aan welke appels in de boomgaard rijp zijn. Je kunt ook een mix van verschillende appelsoorten gebruiken. Ik gebruik de appels over het algemeen ongeschild.

Wil je ze wel schillen dan kan dat uiteraard ook. Let ook op of je biologische appels hebt of appels uit de supermarkt. De laatste kun je het beste altijd schillen.

Persoonlijk hou ik van grote stukken appel in mijn appeltaart recept, maar kleinere blokjes zijn wat makkelijker te verdelen. 

Deeg

Het deeg voor de appeltaart verdeel ik meestal met de hand nadat ik het heb uitgerold. Dat gaat het beste tussen twee stukken bakpapier of tussen twee stukken plastic folie. Of je kunt het aanrecht rijkelijk met bloem bestuiven. Dat kan natuurlijk ook. je kunt er voor kiezen om dit appeltaart recept te maken met reepjes deeg of je kunt het jezelf makkelijk maken en eenvoudig de bovenkant van de taart bekleden met deeg.

In beide gevallen is het een heerlijke appeltaart zoals ze vroeger thuis maakten!

Probeer ook eens mijn appeltulband

appeltaart recept

Appeltaart recept

4.38 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 8 portie(s)
Calorieën 552 kcal

Ingrediënten
 

Deeg

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 350 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 250 g suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eigeel

Vulling

  • 1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes en schoongemaakt maar niet geschild
  • 75 g rietsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden/kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Zo groot of klein als je wil. Ik hou van grote stukken appel, maar jij misschien juist van kleine stukjes. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker, maar houdt een eetlepel rietsuiker apart.
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar.
  • Meng hierdoor de eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg.
  • Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak.
  • Leg de plakken even weg in de vriezer.
  • Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de vorm. Trek dan de andere laag eraf.
  • Vul met de appels.
  • Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.
  • Bak een uur in de oven. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom.
  • Tip! Je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 552kcalKoolhydraten: 101gProteine: 7gVet: 15gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 99mgNatrium: 254mgKalium: 275mgVezels: 6gSuiker: 60gVitamine A: 585IUVitamine C: 9mgCalcium: 103mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.