Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus

Een match made in heaven van alles wat ik lekker vind uit Italië. De bloemkool maakt deze stamppot licht, de gebakken mozzarellabolletjes zorgen voor een fijne bite.

Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus

Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus

Bloemkoolstamppot met crispy mozzarella en tomatensaus

4.15 van 71 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingrediënten
 

  • 1 kg vrij kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 15-20 g basilicum
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • 100 g panko
  • 150 g minimozzarella
  • 2 el bloem
  • 1 groot ei losgeklopt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Kook de aardappels in een laagje gezouten water 10 minuten. Voeg de bloemkool toe en kook in ca. 8 minuten net gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Scheid aardappel en bloemkool.
  • Verhit intussen 1 el olie in een sauspan en bak de ui op laag vuur 5-10 minuten glazig. Snijd de steeltjes van het basilicum en snijd ze fijn. Voeg de knoflook toe aan de ui en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de basilicumsteeltjes toe en laat onafgedekt zachtjes koken tot een dikke, geurige saus. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de panko over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in 3-4 minuten in de oven lichtbruin. Schud in een diep bord en laat afkoelen. Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en dep ze droog. Schep ze om met de bloem een flinke snuf zout en versgemalen peper. Doe het ei in een diep bord. Wentel de bolletjes eerst door het ei, laat iets uitlekken en wentel dan door de panko. Druk iets aan. Haal de bolletjes nog een keer door het ei en de panko voor een extra stevig korstje. Verdeel de bolletjes over een bakblik bekleed met bakpapier en bak de ze in 3-4 minuten in de oven knapperig en tot de kaas net gesmolten is.
  • Houd wat basilicumblaadjes apart om te garneren en scheur de rest klein. Stamp de aardappel met 3-4 el olijfolie en genoeg van het kookvocht voor een gladde puree. Schep de bloemkool en het gescheurde basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Geef er de crispy mozzarellabolletjes en de tomatensaus bij en bestrooi met de rest van het basilicum, zout en versgemalen peper.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.