Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: gezond en snel

25 minuten

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: een gezond vegan gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Lekker voor jong en oud en bomvol groenten.

Mie: een Chinees deegwaar 

Dit vegan gerecht maak ik, zoals de titel misschien al verklapt, met mie. Deze Chinees noedels worden gemaakt van tarwemeel. Je maakt mie door aan het deeg te trekken in plaats van het te snijden, zoals met veel pastasoorten het geval is. De slierten zijn redelijk dik, perfect om te roerbakken en om in bami-gerechten te verwerken. 

Als je gaat roerbakken, mag een goede pan natuurlijk niet ontbreken. Heb je nog geen goede wok? Dan is deze wokpan zeker een aanrader. De pan heeft een diameter van 28cm en is geschikt voor alle warmtebronnen. Perfect toch!

Spitskool 

Spitskool: deze zalige groente is familie van de witte kool en een echte smaakmaker in combinatie met de mie. Spitskool is zacht van smaak, sappig en licht verteerbaar. Je kunt de kool stoven, koken of wokken zoals we in onderstaand mie recept gaan doen. De cashewnoten en bosui maken dit gerecht helemaal af.

Gek op spitskool? Dan is de gebakken spitskool met misoboter van de barbecue hét gerecht voor jou.

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

4.14 van 53 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Porties 4 personen
Calorieën 432 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 g brede mie
  • 1 stronk broccoli 500 g, in kleine roosjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 200 g gesneden spitskool
  • 50 g gebrande ongezouten cashewnoten grof gehakt
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies
 

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de broccoli 2 minuten voor.
  • Meng intussen de ketjap manis, sesamolie en chilivlokken door elkaar tot een woksausje.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok. Fruit hierin op laag vuur de ui 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de spitskool toe met een scheut water, draai het vuur omhoog en gaar de kool al roerbakkend enkele minuten, of tot het vocht is verdampt.
  • Voeg dan het woksausje toe met de mie en broccoli en roerbak nogmaals enkele minuten, tot alles door en door warm is en bedekt met het woksausje.
  • Bestrooi het roerbakgerecht met de cashewnoten en serveer met bosui.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 432kcalKoolhydraten: 75gProteine: 19gVet: 9gVerzadigde vetten: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gNatrium: 982mgKalium: 774mgVezels: 11gSuiker: 16gVitamine A: 1131IUVitamine C: 160mgCalcium: 120mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.