Geroosterde tofu met noedelsalade

30 minuten

Vegans en tofu-liefhebbers, dit recept is voor jullie! Deze kleurrijke salade is een gezonde en smakelijke manier om je dag mee te beginnen of te eindigen. Dit recept bevat de perfecte balans tussen crunchy geroosterde tofu en frisse noedelsalade en is bovendien super eenvoudig te maken.

Soba noedels

Je hebt eiernoedels, wok noedels, rijst noedels, udon noedels en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar soba noedels zijn misschien wel – onder de noedels – het neusje van de zalm.

Soba noedels zijn een populaire Japanse pasta gemaakt van boekweitmeel en worden vaak gebruikt in soepen en salades. Ze hebben een unieke, knapperige textuur en een aangename nootachtige smaak. En doordoor boekweit officieel geen graan is maar een zaadje zijn ze ook nog eens een stuk gezonder dan andere noedels. 

Geroosterde tofu met noedelsalade

En als je denkt dat tofu saai en smaakloos is, dan moet je deze geroosterde tofu eens proberen. Deze wordt geroosterd tot het een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant heeft, wat resulteert in een explosie van smaken in je mond. En de noedelsalade? Tja, die maakt het feestje helemaal compleet. Deze vegetarische salade is zo smaakvol dat zelfs de meest hardnekkige tofu-haters zullen smeken voor meer. Dus, of je nu een vegan bent of gewoon op zoek bent naar een gezonde en lekkere maaltijd, dit recept is een absolute must-try!

Nog meer koken met tofu? Maak dan vooral een keer deze Indonesische tahu telor. Of verras je tafelgenoten met deze vegetarische tagliatelle met spinazie en tofu.

Geroosterde tofu met noedelsalade

Geroosterde tofu met noedelsalade

3.84 van 6 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Blender

Ingrediënten
 

Geroosterde tofu met noedelsalade

  • 375 g tofu
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 1 rode peper
  • 300 g sobanoedels
  • 250 g sugarsnaps
  • 200 g sojabonen
  • 150 g wortel julienne
  • 1/2 mango
  • 15 g koriander
  • 15 g munt

Dressing

  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 cm gember
  • 30 g cashewnoten
  • 15 g koriander
  • sap van 2 limoenen

Instructies
 

Geroosterde tofu met noedelsalade

  • Verwarm de oven voor op 200 °C .
  • Hak de rode peper fijn. Snijd de sugar snaps in dunne reepjes. Snijd de mango in dunne reepjes. Hak de munt en koriander grof.
  • Leg de tofu op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de sesamolie, honing en rode peper over de tofu en rooster voor 20 minuten of tot goudbruin.
  • Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel even kort af onder koud water.
  • Doe de sobanoedels, sugar snaps, sojabonen, wortel julienne, mango, koriander en munt in een grote kom en meng goed door.

Dressing

  • Rasp de gember fijn.
  • Doe de sesamolie, sojasaus, honing, gember, cashewnoten, koriander en het sap van de limoenen in een blender en meng tot een romige dressing. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  • Giet de dressing bij de noedelsalade en meng goed door. Verdeel de noedelsalade voer de borden en verdeel de tofu. Serveer meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Geroosterde tofu met noedelsalade

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.