Barbecue biefstuk spiesjes met lente-ui en yoghurtdip

1 uur 10 minuten

Een zomers BBQ-gerecht: barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip. Het vlees roostert mooi maar blijft sappig, en de romige yoghurtdip geeft een frisse tegenhanger.

Tip voor de barbecue spiesjes

Je rijgt de gemarineerde biefstuk en lente-ui op de geweekte houten satéprikkers. Het weken is belangrijk, anders verbranden de houten spiesjes. Je kunt eventueel ook voor roestvrijstalen spiesen kiezen, die zijn helemaal ideaal voor deze barbecue spiesjes.

Lees ook: welke barbecue gebruik je voor welke gelegenheid?

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip

Barbecue spiesjes van gemarineerde biefstuk en lente-ui, met yoghurtdip

No ratings yet
Bereidingstijd 40 minuten
Marineren 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 personen
Calorieën 275 kcal

Benodigdheden

  • 8 lange houten prikkers

Ingrediënten
 

  • 1 bosje lente-ui
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 tenen knoflook geperst
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 750 gr biefstuk in blokjes van 2-3 cm
  • ¼ komkommer in hele kleine blokjes
  • paar takjes dille fijngesneden
  • 150 gr volle yoghurt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Week de houten prikkers eerst een half uur in water. Dit voorkomt dat ze straks verbranden.
  • Snijd 1 bosuitje fijn voor de dip en snijd de overige uitjes in stukjes van 3 cm.
  • Rooster het koriander- en komijnzaad enkele minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud in een vijzel of hakmolentje en maal grof. Doe in een kom met het gerookte paprikapoeder, de rietsuiker, de knoflook, de limoenrasp en de olijfolie. Schep het vlees erdoor en laat de marinade 30 minuten intrekken.
  • Steek intussen de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden. Meng de komkommer, het limoensap, de fijngesneden bosui en de dille door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rijg de blokjes vlees, afgewisseld met stukjes bosui, aan de spiesen. Leg ze op de hete barbecue en gril ze in 3-4 minuten per kant medium gaar.
  • Serveer de barbecue spiesjes met de yoghurtdip.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 275kcalKoolhydraten: 2gProteine: 20gVet: 21gVerzadigde vetten: 7gCholesterol: 60mgNatrium: 59mgKalium: 315mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine A: 197IUVitamine C: 1mgCalcium: 37mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.