Makkelijke vega roerbak

25 minuten

Deze makkelijke vega roerbak is ideaal voor doordeweekse dagen of volle weekenden. Daarnaast is dit eenpansgerecht ook nog eens supersnel en super voedzaam.

Bereiden van de makkelijke vega roerbak

Voor het bereiden van de vega roerbak begin je met het snijden van de groentes. Ik snijd de pompoen en ui in stukken en scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken. De pastinaak kun je in grove stukken snijden maar plakken zijn ook prima. Waar je zelf zin in hebt. Zodra al je groentes zijn gesneden kun je beginnen met het bereiden in de wok. Je gebruikt hier flink hoog vuur bij dus hou alles wel goed in de gaten

Vegetarisch

Deze roerbak is geheel vegetarisch, er komt zelfs geen vleesvervanger aan te pas. Heb je toch de behoefte om nog iets meer “vulling” aan je roerbak toe te voegen dan zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld krokant gebakken blokjes tofu of tempeh aan je schotel toe te voegen.

Lees ook vooral eens mijn artikel over de allerbeste vleesvervangers. Zo kun je nog meer inspiratie opdoen om lekker te variëren met je roerbakschotel.

Makkelijke vega roerbak

Makkelijke vega roerbak

3.89 van 27 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • grote koekenpan

Ingrediënten
 

  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 tl grove mosterd
  • 12 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 600 g krieltjes
  • 1/2 hokkaido pompoen ca 400 g
  • 150 g pastinaak
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

Mosterdvinaigrette

  • Meng de witte wijnazijn, mosterd en 8 (ca. 120 ml) eetlepels olijfolie in een kom door elkaar. Zet tot gebruik apart.

Vega roerbak

  • Haal de schil van de rode uien en hak ze in parten. Boen de krieltjes schoon, dep droog met een theedoek of keukenpapier en snijd door de helft. Borstel de schil van de pompoen goed schoon en snijd de pompoen (met schil) in blokjes van 1,5 centimeter.
  • Maak de pastinaak schoon en snijd in grove stukken of plakjes. Maak de paddenstoelen schoon en hak grote kleiner. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
  • Verhit 4 (60 ml) eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan, voeg de rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg de krieltjes en stukjes pompoen en pastinaak toe en bak de groenten op laag vuur in 10-12 minuten al omscheppend een paar minuten tot deze mooi bruin en gaar zijn. Voeg de laatste 4-5 minuten de paddenstoelen en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de groenten op de borden en schenk de mosterdvinaigrette erover.
  • Tip: Serveer met brood of rijst voor een extra vullende maaltijd. En wat ook lekker is, is een flinke bol burrata erbij!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Makkelijke vega roerbak

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.