Philly cheesesteak sandwich
20 minuten
Philly cheesesteak
Bij de foodtruck van Phil’s Steaks in New York at ik ooit de lekkerste steak sandwich van mijn leven: de Philly cheesesteak. De oprichters van deze truck misten hun broodje vlees uit Philadelphia en besloten dit na te maken in The Big Apple. Even simpel als doeltreffend: dit is de perfecte lunch voor hongerige foodies. Tip: Laat het vlees door je slager zo fijn mogelijk snijden!
De Philly cheesesteak is zeker geen broodje voor ‘the faint of heart’ want het is een complete maaltijd. Zeker als je er lekker veel kaassaus op smeert. De ribeye kun je in een koekenpan bakken, maar je kunt ook een grillpan gebruiken.
Check alle sandwich recepten hier!
Philly cheesesteak
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 el boter op kamertemperatuur
- zout en versgemalen
- 150 gr geraspte oude cheddar
- 100 ml slagroom
- 200 gr dungesneden ribeye
- 1 el plantaardige olie
- 2 pistolets of ciabattabroodjes
Instructies
- Snipper de ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt er 1 eetlepel boter in. Bak hierin op laag vuur de ui met zout en versgemalen zwarte peper. Bak circa 15 minuten, tot de ui zacht is.
- Verwarm de cheddar op laag vuur in een pannetje tot de kaas vloeibaar is. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe tot je een mooie kaassaus krijgt; de saus moet dik en draderig zijn.
- Bak de ribeye kort in een pan, met in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie.
- Smeer de broodjes in met de gesmolten cheddar, schep de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye. Geniet van je Philly cheesesteak!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.