Diner recepten

Zomerse lasagne

Samenvatting

  • Bereiden 55 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 pak pompoenbladeren 350 gram of 1/2 pompoen

12 volkoren lasagne bladen

2 uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, gehakt

1 el olijfolie

250 gr groene asperges

150 gr doperwten (vers of ontdooid uit de diepvries)

1 el gedroogde tijm

Peper en zout

300 gr rundergehakt

1 blik tomatenblokjes (400 gr)

2-3 ansjovis

300 ml kookroom

100 gr Parrano Rasp Originale

Sharing is caring!

Wat maak een lasagne zomers? Dat is naar mijn mening de groente die je erin gebruikt zoals in deze zomerse lasagne met doperwtjes en groene asperges. Natuurlijk bij uitstek geschikt om lekker mee te variëren en daarmee ook ideaal om leftover groentes uit je koelkast op te maken!

Zomerlasagne

Zomerlasagne

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak pompoenbladeren 350 gram of 1/2 pompoen
  • 12 volkoren lasagne bladen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr groene asperges
  • 150 gr doperwten (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 1 el gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 2-3 ansjovis
  • 300 ml kookroom
  • 100 gr Parrano Rasp Originale

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    2. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak tot deze even mee. Bak het gehakt rul in dezelfde pan, haal alles uit de pan en zet even apart.
    3. Haal de houtige onderkanten van de asperges af en snij ze in stukken van ongeveer 10 cm. Kook de asperges in gezouten water even kort, een minuutje of 3.
    4. Verhit de koekenpan (waar het gehakt in heeft gezeten) weer en bak hierin de ansjovis tot deze smelt. Voeg de tomatenblokjes toe en de kookroom. Breng op smaak met de gedroogde tijm peper en zout.
    5. Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladeren, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Daarop verdeel je wat van de asperges en de doperwten. Herhaal deze lagen nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladeren/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Nog meer lekkers