Diner recepten

Dit recept valt onder

Pompoensoep Franse stijl

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4-8 personen

Ingredienten

1 ui, schoongemaakt

2 takjes rozemarijn

2 el olijfolie

1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes

5 tenen knoflook, schoongemaakt

1,5 liter kippenbouillon

zout en peper

4 el appelstroop

12 pecannoten

Sharing is caring!

Pompoensoep Franse stijl

Mocht je ooit overwegen om zelf groenten te gaan verbouwen, dan raad ik je aan om te beginnen met courgettes en pompoen. Ze zijn sterk, vergen weinig aandacht en leveren veel op. Wel moet je door die hoge productie in oktober keihard aan de bak, want je zelfgekweekte groenten zijn een stuk minder lang houdbaar dan degene die je in de supermarkt vindt.

Vandaag een van mijn favoriete pompoensoepen. Probeer vooral ook eens de romige Aziatische pompoensoep uit.!

Dit recept voor pompoensoep Franse stijl is heel eenvoudig om te maken. Voor de beste smaakbeleving rooster ik de pompoen in de pan (in de oven kan ook) voor 20 minuten voordat ik de bouillon erbij doe.

Dat is niet meteen noodzakelijk maar ik vind het wel echt extra smaak toevoegen.

Vegan versie

Voor deze pompoensoep Franse stijl gebruik ik kippenbouillon. Wil je er liever een vegan variant van maken dan laat je die weg en vervang je het door groentebouillon. Ik vind kippenbouillon meestal net wat meer smaak geven dan groentebouillon, maar vervangen is dus zeker een makkelijke optie.

Afhankelijk van hoe groot je soepkommen zijn of hoe hongerig je tafelgenoten is de soep voldoende voor 4 tot 8 personen.

Pompoensoep franse stijl

Pompoensoep met een franse twist

Aantal personen: 4-8 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • 5 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • zout en peper
  • 4 el appelstroop
  • 12 pecannoten

Instructies

  1. Snijd de ui doormidden. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes. Verhit de olie in een grote soeppan, bak de ui, de pompoen, de rozemarijn en de knoflook circa 20 minuten.
  2. Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in circa 30 minuten gaar.
  3. Pureer de soep zodra de pompoen gaar is met een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de appelstroop met 2 eetlepels water. Bak de pecannoten krokant en hak ze fijn.
  4. Lepel wat stroop op iedere kom soep en strooi er wat pecannoten overheen

Nog meer lekkers