Diner recepten

Dit recept valt onder

Paella met kip en vis

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

4 kippenbouten

1 el kipkruiden

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 rode paprika’s, in blokjes

1 groene paprika, in blokjes

150 gram chorizo, in blokjes

250 gram mosselen

200 gram inktvis, schoongemaakt en in ringen

250 gram garnalen, darmkanaal eruit

200 gram doperwten

1,5 liter kippenbouillon

500 gram paëllarijst

1 tl gerookt paprikapoeder

1 citroen

1 tl saffraan(poeder)

25 gram peterselie

Zonnebloemolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Snelle paella met kip en vis

Een echte paella hoor je natuurlijk te maken in een speciale pan. Dit is mijn cheat versie die je in willekeurig welke pan kunt maken.

Paella met vis en kip

Paella met vis en kip

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 el kipkruiden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 150 gram chorizo, in blokjes
  • 250 gram mosselen
  • 200 gram inktvis, schoongemaakt en in ringen
  • 250 gram garnalen, darmkanaal eruit
  • 200 gram doperwten
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 500 gram paëllarijst
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 1 tl saffraan(poeder)
  • 25 gram peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Bestrooi de kippenbouten met kipkruiden en bak op middelhoog vuur aan alle kanten bruin en gaar. Haal uit de pan.
    2. Bak in hetzelfde vet de blokjes chorizo en leg ook opzij.
    3. Doe een beetje extra olie in de pan en fruit de ui glazig. Bestrooi met paprikapoeder en saffraan en voeg de knoflook en paprikablokjes toe.
    4. Doe de rijst in de pan erbij en laat een paar minuten bakken. Voeg dan de bouillon toe, samen met de kippenbouten. Laat de rijst rustig gaar worden, blijf regelmatig roeren.
    5. Als de rijst bijna gaar is, voeg dan de mosselen, inktvis, doperwten, garnalen en chorizo toe. Roer alles goed door en laat rustig gaar worden.
    6. Breng op smaak met peper en zout, citroenzest en -sap en garneer met grofgehakte peterselie.

Nog meer lekkers