Diner recepten

Dit recept valt onder

Snelle viscurry – Viscurry in a hurry

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Thema Fishy Friday
  • Aantal personen 2

Ingredienten

400 gr vastkokende aardappels, geschild

1 el plantaardige olie

3 el groente Thaise currypasta

1 blik kokosmelk van 400 ml

300 gr sperziebonen, schoongemaakt

2 tl donkere basterdsuiker

150 gr zalm

150 gr witvis

4 grote garnalen

1 el vissaus

1 el sojasaus

1 limoen, uitgeperst

Sharing is caring!

Lekker snelle viscurry

De eigenschap van een curry is vaak dat het best wel even duurt voor het klaar is. Gelukkig niet bij deze snelle viscurry die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal natuurlijk voor een doordeweekse werkdag of op de momenten dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Of dat nou is omdat je door wilt naar sport, op de bank wilt hangen met een glas wijn of gewoon zomaar. In alle gevallen is deze viscurry heerlijk.

Even snijden

Het enige werk wat je aan dit gerecht moet verrichten is het snijden van de groentes en de aardappels. Je kunt de aardappels schillen of als je jonge aardappeltjes hebt kun je het zelfs met schil eten. Dat scheelt weer.

Let wel op dat de sperziebonen goed gaar zijn. Rauwe sperziebonen zijn niet alleen niet lekker maar ook niet echt goed voor je. Dus altijd even checken of ze goed beetgaar zijn.

Voor nog zo’n snelle variant op de curry check je hier mijn recept voor een Thaise curry met zalm.

Snelle viscurry

Viscurry in a hurry

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappels, geschild
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el groente Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 300 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 150 gr zalm
  • 150 gr witvis
  • 4 grote garnalen
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen, uitgeperst

Instructies

  1. Snijd de aardappels in blokjes van 2 centimeter. Kook ze 5 minuten in ruim water of tot ze beetgaar zijn.
  2. Verhit de olie in een wok, bak hierin de currypasta 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe. Doe het lege blikje vol water en schenk dat ook in de wok. Breng aan de kook. Snijd de sperziebonen doormidden. Doe ze bij de curry en laat 2 minuten koken. Snijd intussen de zalm en de witvis in vieren.
  3. Doe de vis samen met de aardappelblokjes en garnalen in de pan en kook 5 minuten. Voeg de vissaus, de sojasaus, het limoensap en de suiker toe en kook nog 1 minuut of tot de curry lekker dik is.

Nog meer lekkers