Diner recepten

Dit recept valt onder

Jachtschotel met stoofvlees

Samenvatting

  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 kg stoofvlees, sukade of riblappen, in stukjes gesneden

1 el bloem

2 uien, in ringen

1 teentje knoflook, gehakt

2 el witte wijnazijn

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 tl kaneel

500 ml runderbouillon

400 gr wortel in blokjes

250 gr champignons, in plakjes

2 grote appels, in ringen

1 kg kruimige aardappels

150 ml melk, warm

20 gr boter + extra voor bovenop de schotel

zonnebloemolie

peper en zout

Sharing is caring!

Heerlijke jachtschotel met stoofvlees

Stoofschotels! Dat was wel het woord waar jullie de afgelopen tijd om riepen. En natuurlijk is herfst bij uitstek het seizoen voor heerlijke stoofschotels. Dus u roept en wij draaien.

Dit gerecht is een heerlijke jachtschotel met stoofvlees. Je bent er dus wel een tijdje zoet mee. Ik maak het stoofvlees graag in de slowcooker zodat ik daar niet bij hoef te blijven. Tegen de tijd dat het etenstijd is hoef ik dan alleen nog maar de aardappelpuree te maken en de jachtschotel kan zo de oven in.

Van een heel andere orde is ook deze stoof die ik maakte voor de taco de barbacoa

Jachtschotel met stoofvlees

Jachtschotel met stoofvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees, sukade of riblappen, in stukjes gesneden
  • 1 el bloem
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl kaneel
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 gr wortel in blokjes
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 grote appels, in ringen
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk, warm
  • 20 gr boter + extra voor bovenop de schotel
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin.
  2. Voeg de uien toe en laat een minuut meebakken
  3. Blus af met azijn en bouillon. Doe kruidnagel, laurier en kaneel erbij en laat op laag vuur stoven.
  4. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water of bouillon toe.
  5. Bak in een andere pan de wortel en champignons aan met de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Voeg na ongeveer 1,5 uur toe aan het vlees.
  6. Kook ondertussen de aardappels in gezouten water gaar. Giet af en stamp met de warme melk en 20 gram boter tot een gladde puree.
  7. Verhit de oven tot 200˚C.
  8. Na ongeveer 3,5 tot 4 uur stoven moet het vlees gaar zijn en uit elkaar vallen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  9. Doe het stoofvlees in een ingevette ovenschaal. leg de helft van de appelringen erop. Bedek met aardappelpuree en bovenop de andere appelringen. Doe er wat blokjes boter overheen
  10. Bak ongeveer 25 minuten in de oven

Notes

Je kunt dit gerecht ook prima klaar maken in een slowcooker. In dat geval bereid je het vlees in de slowcooker en volg je verder de aanwijzingen voor de aardappels.

Hou voor de slowcooker ongeveer 6-7 uur aan voor het vlees mooi gaar is.

Nog meer lekkers