Budget recepten

Dit recept valt onder

Eenpansgerecht: Gele rijst met kip

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 el olie

500 gr kipdijfilet

peper en zout

2 teentjes knoflook, gehakt

1 tl kurkuma

1/2 tl komijn

1/4 tl kaneel

230 gr basmatirijst

150 gr doperwten, bevroren

625 ml kippenbouillon

Koriander om te serveren, optioneel

Sharing is caring!

Gele rijst met kip

Dat ik niet van afwassen hou is misschien niet zo vreemd (wie houdt daar tenslotte wel van??) dus eenpansgerechten vind ik een uitkomst. En zoals ik al beloofd had in het overzicht met mijn favoriete eenpansgerechten komen er de komende tijd nog meer aan.

Rijst

Rijst leent zich daar natuurlijk heel goed voor. En deze gele rijst met kip is makkelijk en heerlijk om te maken. Maak ook meteen een extra portie gele rijst met kip voor in de vriezer. Altijd handig!

Het enige momentje waar je even op moet letten is bij het bakken van de kip. Die laat je niet de hele kooktijd in de pan want anders wordt het snel te droog. Kipdij kun je ook gebruiken, die kan wat meer hebben dan kipfilet.

Neem voor de rijst geen snelkookrijst maar gewone rijst zoals bijvoorbeeld basmati, zilvervlies of pandanrijst.

Gele rijst met kip

Gele rijst met kip

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 500 gr kipdijfilet
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 230 gr basmatirijst
  • 150 gr doperwten, bevroren
  • 625 ml kippenbouillon
  • Koriander om te serveren, optioneel

Instructies

  1. Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout.
  2. Verwarm een flinke pan op medium vuur. Voeg de olie toe. Doe de kipdij in de pan en bak deze goed aan tot ze bruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook nog eens vijf minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart
  3. Voeg indien nodig wat extra olie in de pan toe. Voeg nu de knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak dit voor ongeveer een minuut tot de knoflook zacht is en het geheel begint te geuren.
  4. Giet de kippenbouillon in de pan en roer met een houten lepel alle losse stukjes op de bodem los. Voeg de doperwten en de rijst toe en roer het even door om alles goed te mengen. Leg de kipdij tussen de rijst en de doperwten.
  5. Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur wat hoger om het geheel aan de kook te brengen. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag en laat je het rustig koken voor een minuutje of 25.
  6. Na het koken zet je het vuur uit en laat je het nog eens een extra 10 minuten staan. Haal nu de deksel van de pan en gebruik een vork om de rijst lost te maken.
  7. Serveer met verse koriander als je dat wilt.

Nog meer lekkers