Hoofdgerechten

Het hoofdgerecht is vaak het hoogtepunt van het diner. Het is het belangrijkste gerecht, waar vaak de meeste aandacht aan wordt besteed. Het is daarom van belang dat jouw ingrediënten van goede kwaliteit zijn, je de juiste stappen volgt en jij jouw gerecht op een spectaculaire wijze serveert. Gebruik jouw creativiteit en geniet vooral ook van het koken!

Kooktechnieken

Een hoofdgerecht kun je op talloze manieren bereiden.

  1. Zo kun je jouw hoofdgerecht bakken of wokken: op het fornuis verhit je een pan, waarin je het vlees, de vis of de groente gaart en schroeit.
  2. Je kunt jouw hoofdgerecht grillen: je legt het vlees, de vis of de groente op een hete grill, waardoor het gaart, een rokerige smaak krijgt en mooie grill strepen.
  3. Ook kun je jouw gerechten koken of stoven: je bereid het vlees, de vis, de groente of de granen in kokend water, bouillon, wijn of bier, wat resulteert in mals vlees, zachte vis en juicy groente en smaakvolle granen.
  4. Verder kun je jouw gerechten roosteren: je marineert het vlees, de vis of de groente en roostert het in de oven totdat het knapperig is van buiten en gaar van binnen.
  5. Nog een andere manier is blancheren: je kookt de vis, de groente of het fruit heel kort zonder pannendeksel, waarna je het in koud water legt, zodat het kookproces wordt onderbroken.

De lekkerste hoofdgerechten

Nu je weet welke kooktechnieken toegepast kunnen worden tijdens het koken, kan je bijna aan de slag. Wat je nog staat te doen? Een recept uitkiezen, boodschappen in huis halen en beginnen natuurlijk!

De lekkerste gebakken gerechten: eend met gebakken zuurkoolcrunchy herring, gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto, gebakken kabeljauw met tomatensalsa, gebakken rijst met garnalen, Loetje style biefstuk en Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade

De lekkerste gewokte gerechten: mie met spitskool, broccoli en cashewnotenSnelle roerbak met gehakt, peultjes, prei en champignonspittige roerbak met (vega) gehakt en zwarte bonenroerbak met groene kool en biefstukpuntjesmakkelijke vega roerbak en pad Thai met kip.

De lekkerste gestoofde gerechten: karni stobá: een stevige Antilliaanse stoofschotel, vegetarische stoofschotel met parelgort en venkel, stoofschotel met bokbier, gezonde winterse groentestoof, kipstoof met meiknol en orzo, vegan linzenstoof met aubergine, surf ‘n’ turf stoofpotje, pittige pompoenstoof met kaasknoedels en coq au vin: stoofpot van kip in rode wijn.

De lekkerste gegrilde gerechten: lamsrack met asperges en aardappelsBBQ-salade met entrecote en chimichurri dressing, Indiase BBQ spies, Indiase BBQ spies, BBQ Chili Cheeseburger, dorade op de grill in bananenblad, barbecue biefstuk spiesjes met lente-ui en yoghurtdip, runderspiesjes in betelblad en kruiden-tofuspiesjes met zomergroenten.

De lekkerste geroosterde gerechten: geroosterde knolselderij uit de ovengeroosterde kip met kaneel en sinaasappelgeroosterde zoete aardappel met peergestoomde broodjes met geroosterd buikspekpapaja-mangosalade met geroosterde zalmgeroosterde honingspruitjes met fetageroosterde rode kool met dukkah en geroosterde tofu met noedelsalade.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën