Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook

40 minuten

Deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook is vegetarisch, verrassend en vooral superlekker. Ideaal als borrelhap, lunch of licht diner. Serveer er dan nog een lekkere frisse groene salade bij.

De ideale tool voor deze courgette plaattaart

Voor de plakjes courgette kun je eventueel een Japanse keukenmandoline gebruiken, om prachtige dunne schijfjes te krijgen. Dit is echt een onmisbare gadgets bij het koken! Als je deze niet hebt, kun je ook je knife skills oefenen of eventueel een kaasschaaf gebruiken. Wel op je vingers letten…

Ook lekker: deze makkelijke plaattaart met zalm en spinazie

Courgette plaattaart

Courgette plaattaart

Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook

4.06 van 38 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Snack
Porties 4 personen
Calorieën 119 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 el roomkaas
  • 1 teen knoflook fijngeperst
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 rol vers deeg voor hartige taart
  • 1 courgette in dunne plakjes
  • olijfolie
  • 3 el pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Klop de roomkaas los in een mengkom. Voeg knoflook en 2 el Parmezaanse kaas toe en klop goed door.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Spreid het roomkaasmengsel min of meer gelijkmatig uit binnen het binnenste vierkant. Verdeel er dakpansgewijs de courgetteplakjes overheen.
  • Strooi de overige 2 el Parmezaanse kaas over de courgettes en bak de plaattaart 20 minuten in de oven op 180 °C. Strooi de pijnboompitten erover en bak nog 5 minuten (houd de oven in de gaten om te zien of de pitjes niet verbranden).

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 119kcalKoolhydraten: 6gProteine: 4gVet: 9gVerzadigde vetten: 3gCholesterol: 11mgNatrium: 131mgKalium: 194mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine A: 237IUVitamine C: 9mgCalcium: 77mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.