Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook
40 minuten
Deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook is vegetarisch, verrassend en vooral superlekker. Ideaal als borrelhap, lunch of licht diner. Serveer er dan nog een lekkere frisse groene salade bij.
De ideale tool voor deze courgette plaattaart
Voor de plakjes courgette kun je eventueel een Japanse keukenmandoline gebruiken, om prachtige dunne schijfjes te krijgen. Dit is echt een onmisbare gadgets bij het koken! Als je deze niet hebt, kun je ook je knife skills oefenen of eventueel een kaasschaaf gebruiken. Wel op je vingers letten…
Ook lekker: deze makkelijke plaattaart met zalm en spinazie
Courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook
Ingrediënten
- 2 el roomkaas
- 1 teen knoflook fijngeperst
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 rol vers deeg voor hartige taart
- 1 courgette in dunne plakjes
- olijfolie
- 3 el pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de roomkaas los in een mengkom. Voeg knoflook en 2 el Parmezaanse kaas toe en klop goed door.
- Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Spreid het roomkaasmengsel min of meer gelijkmatig uit binnen het binnenste vierkant. Verdeel er dakpansgewijs de courgetteplakjes overheen.
- Strooi de overige 2 el Parmezaanse kaas over de courgettes en bak de plaattaart 20 minuten in de oven op 180 °C. Strooi de pijnboompitten erover en bak nog 5 minuten (houd de oven in de gaten om te zien of de pitjes niet verbranden).
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.