Moederdag recepten: 5 heerlijke hartige gerechten voor mama

Categorieën: KooktipsLabel:

Zondag 9 mei is het Moederdag, de dag dat we allemaal weer even wat meer liefde geven aan onze moeders. Wil jij nou ook een ontbijtje maken voor je mama? Om je een beetje op weg te helpen geef ik je in dit artikel vijf hartige Moederdag recepten. 

Lees ook: mijn 5 favoriete bakrecepten voor Moederdag

Moederdag recepten: 5 heerlijke gerechten om op te trakteren

1 – Blini’s met zalm 

Blini's met zalm

Een combinatie van poffertjes en een pannenkoek, met daarbij een hartige topping. Een onwijs goed begin van de dag, toch? Het deeg voor de blini’s moet wel even rijzen, dus houd daar rekening mee wanneer je dit als verrassing gaat maken. Ik gebruik in dit gerecht, een van mijn favoriete Moederdag recepten, gerookte zalm en kleine stukjes appel. Houd je niet van gerookte zalm? Kies dan voor uitgebakken spek, ook heel erg lekker! 

Blini’s bak je heel eenvoudig in een poffertjespan. Hier vind je het recept voor de blini’s met zalm

2 – Ham- en eipotjes uit de oven

Ham en eipotjes

Ham- en eipotjes die er niet alleen heel erg leuk uit zien, maar die ook makkelijk vanuit bed gegeten kunnen worden. Kruimelen mag deze zondag! Dit is een van die eenvoudige Moederdag recepten die zelfs koolhydraatarm is. Wie wordt daar nou niet blij van? Ik voeg er soms ook nog wat extra groente aan toe, maar dat is zeker niet noodzakelijk.

Hier vind je het recept voor de ham- en eipotjes uit de oven

3 – Zalmsalade op een cracker 

Zalmsalade op een cracker

Nog een fantastisch Moederdag gerecht die je makkelijk van tevoren kunt bereiden. Dan is het op zondag 9 mei zó op tafel gezet! Ik meng de zalm meestal met romige mayonaise, kappertjes, fijn gesneden paprika en optioneel een teentje (of een half teentje) knoflook. Oftewel: liefde op een cracker. Zalig.

Hier vind je het recept voor zalmsalade op een cracker

4 – Sandwich met roomkaas, ei en asperges

sandwich roomkaas asperge en ei

Heb jij al witte asperges gegeten dit jaar? In dit voorjaarsseizoen moet je daar natuurlijk gebruik van maken. De sandwich met roomkaas, ei en asperges is een hele goede manier om zelfs in de ochtend van asperges te genieten. Het lijkt misschien een heftig ontbijt/brunch gerecht, maar je kan het recept zo groot of klein maken als je zelf wil. Ik raad aan om één sneetje brood aan je moeder te geven en de ander zelf op te eten. Gezellig samen op bed, dat is nou echt Moederdag.

Hier vind je het recept voor de sandwich met roomkaas, ei en asperges

5 – Tot slot één van die klassiekers onder de Moederdag recepten: scrambled eggs

Scrambled Eggs Moederdag recepten

Een van mijn favoriete ontbijtrecepten: scrambled eggs. Een van die Moederdag recepten die zeker niet mogen ontbreken op deze bijzondere dag. Het is simpel en onwijs lekker. Dit recept is voor twee personen, dus je kan samen met je moeder van dit gerecht smullen! Liever andere broodjes bij je scrambled eggs? Voel je vrij om dit aan te passen naar smaak. 

Hier vind je het recept voor de scrambled eggs

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!