Omelet met fruit en cottage cheese

Omelet met fruit en cottage cheese

 

Het klinkt misschien een beetje gek in eerste instantie: een omelet met fruit. Maar denk er maar over na, in weze is een omelet een pannenkoek maar dan zonder de bloem. Dus de combinatie is helemaal niet zo vreemd als je misschien zou denken.

Om de omelet te maken meng je eerst 1 of 2 eieren met wat amandelmelk en wat kaneel. Wil je het nog wat zoeter maken dan zou je er voor kunnen kiezen om er ook nog een lepeltje suiker door te doen, maar dat heeft het in principe niet nodig.

Ook qua smaakmakers kun je hier heel veel mee variëren. Ik hou van kaneel maar het is ook lekker met een snufje gember of kardemom. Pas het dus gewoon aan, aan jouw voorkeuren.

Met cottage cheese

Je bakt vervolgens de omelet in een grote koekenpan mooi lichtbruin en gaar. Schuif de omelet op een bord en nu is het tijd om hem aan te kleden.

Ik doe er hier cottage cheese op. Niet iedereen is daar fan van en ik geloof dat met name de structuur van cottage cheese daar de oorzaak van is. Je kunt er natuurlijk ook een dikke yoghurt of kwark op doen. Of alleen het fruit. Dat is helemaal aan jou.

Ben je meer van de hartige omelet dan kun je natuurlijk ook eens deze Japanse omelet uitproberen. Ik maak de omelet met fruit af door er nog wat lekkere honing overheen te doen en natuurlijk lekker veel vers fruit.

Afhankelijk van het seizoen kun je daar mee variëren.

Kan ik de omelet ook hartig maken?

Dat kan uiteraard. Je kunt de omelet ook eten met hartige dingen. De cottage cheese zou daar ook goed bij passen. Je maakt dan bijvoorbeeld een omelet en versiert die met komkommer, tomaatjes en doet er een hartige saus naar smaak bij.

Ik vind de omelet niet zoet genoeg

Dat is een persoonlijke keuze. Je kunt aan de omelet met fruit ook goed nog wat suiker toe voegen voor je het gaat bakken. Op die manier maak je het eindresultaat wat zoeter.

Omelet met fruit

Omelet met fruit en cottage cheese

Een verrassend lekker ontbijt!
4.8 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse keuken
Porties 1 portie(s)
Calorieën 289 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 ei groot
  • 1 el amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl olijfolie
  • 100 gr cottage cheese 1,5% vet
  • 175 gr vers fruit aardbeien, blauwe bessen, frambozen, appel, peer enzovoort

Instructies
 

  • Klop ei met melk en kaneel. Bak in een koekenpan aan 1 kant. Doe over op een bord, doe de cottage cheese erop en het verse fruit. Bestrooi eventueel met een beetje honing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 289kcalKoolhydraten: 32gProteine: 18gVet: 11gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 181mgNatrium: 455mgKalium: 332mgVezels: 4gSuiker: 23gVitamine A: 914IUVitamine C: 4mgCalcium: 160mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

[mv_create key=”514″ type=”recipe” title=”Omelet met fruit” thumbnail=”https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/Fruitomelet-2.jpg”]

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.