Moederdag pannenkoeken: luchtig en mét limoenmascarpone

Fluffy Amerikaanse moederdag pannenkoeken met karnemelk

Het is bijna Moederdag! En wat is nou leuker dan je moeder, stiefmoeder, schoonmoeder (of jezelf!) ‘s morgens vroeg verwennen met eigengemaakte pannenkoeken. In dit geval maak ik lekker luchtige Amerikaanse pannenkoeken. Laat je niet afschrikken door die karnemelk, want die proef je niet terug in het eindresultaat. De karnemelk zorgt ervoor dat de pannenkoeken extra luchtig worden en is dus onmisbaar in dit recept.

Deze decadente moederdag pannenkoeken serveer ik graag met limoenmascarpone. Hiervoor mix ik heel eenvoudig wat mascarpone met limoenrasp en lemoncurd en eventueel nog een beetje extra poedersuiker. Combineer dat met lekker veel vers fruit en wat honing en deze bijzondere zondag kan niet meer mislukken!

Lees ook: Bakken voor Moederdag: mijn 5 favoriete bakrecepten

moederdag pannenkoeken

moederdag pannenkoeken

Fluffy Amerikaanse pannenkoeken met karnemelk

4.50 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 12 pannenkoekjes

Ingrediënten
 

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gr karnemelk
  • 325 ml volle melk
  • boter om te bakken

Serveer met:

  • vers fruit, naar keuze
  • honing

Limoenmascarpone

  • 250 gr mascarpone
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el lemoncurd
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

  • Weeg de hoeveelheid zelfrijzend bakmeel af in een kom. Voeg bakpoeder, koekkruiden, suiker en een beetje zout toe en mix dit met een handmixer door.
  • Voeg nu de eieren, karnemelk en melk toe en klop tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan op medium vuur met wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes met drie tegelijk in een pan. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de pannenkoeken zit. Zodra er belletjes aan de bovenkant ontstaan en de bovenkant droog is draai je ze om. Pas het vuur aan als nodig.
  • Maak de limoenmascarpone door de mascarpone, limoenrasp, poedersuiker en de lemoncurd in de kom van de Kenwood te doen. Mix het even door tot een glad geheel.
  • Serveer de pannenkoekjes met een de limoenmascarpone, vers fruit en wat honing eroverheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.