Breakfast rolls

35 minuten

Rolls, rolls, rolls! Ik ben gek op rolls. En dan heb ik het over rolls gemaakt van croissantdeeg. Zo maakte ik eerder cinnamon rolls, maar nu heb ik een hartige versie van de rolls bedacht, namelijk mijn breakfast rolls met spek, ei en kaas. Geloof me, deze breakfast rolls zijn perfect voor elk ontbijt of brunch.

Breakfast rolls

Zoals ik al zei, zijn deze breakfast rolls de hartige versie van mijn cinnamon rolls. Ik heb die nu zo vaak gemaakt en de ene keer nog met appel de andere keer nog met karamel. Maar nu had ik wel zin in een hartig ontbijt. Als ik niet met cinnamon rolls ontbijt, dan bak ik vaak een ei met chili olie. Maar oké, terug naar deze breakfast rolls. Wat je doet, is spek lekker knapperig bakken. Een omelet maken, een paar plakken kaas erop, dat allemaal op het kant-en-klare croissantdeeg. Alles oprollen, snijden en afbakken in een ovenschaal. Moeilijk, is dit recept dus helemaal niet. En lekker? Oh my, wat is dit lekker. 

Breakfast rolls 1 miljuschka

Perfect ontbijt

Eigenlijk kun je deze rolls zien als een croissant belegt met spek, kaas en ei, maar dan in een lekkere vorm en minder geknoei. In heel veel landen is een ontbijt met ei en spek dé standaard. Denk maar aan een full English of een Amerikaans ontbijt. Ik doe er nog wat plakken oer-Hollandse kaas bij en je hebt het perfecte ontbijt in één roll.

Rolls, rolls, rolls

Je kan natuurlijk ook andere rolls maken. Zo kan je ook ham en kaas tussen doen en maak je eigenlijk een soort ham kaas croissant, maar dan in een ronde vorm. Maar ik ben toch ook wel echt dol op een zoete variant. Door mijn cinnamon rolls doe ik bijvoorbeeld ook vaak nog wat stukjes appel. En je kan ze ook goed maken met rood fruit, kijk maar naar deze raspberry rolls. Bij dit recept, maak ik het deeg ook zelf, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Breakfast rolls 2 miljuschka

Breakfast rolls

4.47 van 13 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 12 rolls

Benodigdheden

  • Oven
  • 2 Traybakes
  • Ovenschaal

Ingrediënten
 

  • 2 blikken XL croissantdeeg
  • 400 gr ontbijtspek
  • 2 el bloem
  • 13 eieren
  • 300 gr kaas in plakken
  • 15 gr verse bieslook fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts 12 eieren in een kom met wat peper en zout en verdeel over twee bakplaten. Zorg dat de laag ongeveer 0,5 cm dik is. Zet de twee ovenschalen in oven op 200 graden voor 5 minuten totdat de eieren gaar zijn. 
  • Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal met bakpapier en bestrooi met de bloem. Zet dit in de oven op 200 graden voor 10 minuten.
  • Rol het croissantdeeg uit in de lengte.
  • Verdeel de gebakken bacon en de plakken eieren over het deeg.
  • Leg de plakken kaas erop en maak af met de bieslook.
  • Rol het deeg op en snijd het in 12 gelijke plakken. Leg deze in een ovenschaal met bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met een geklutst eitje voor een mooie goudbruine kleur.
  • Bak de breakfast rolls voor 20 minuten op 200 graden in het midden van de oven af.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.